Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε φαρμακοποιό για παράνομα σκευάσματα – Τι εξετάζεται

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο φαρμακείο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3659 συσκευασίες φαρμακευτικών σκευασμάτων

Χειροπέδες σε φαρμακοποιό που κατείχε παράνομα στις προθήκες, φαρμακευτικά σκευάσματα, τα οποία είχαν ήδη συνταγογραφηθεί και δεν έφεραν το μέρος της ταινίας γνησιότητας του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, το οποίο επικολλάται στις συνταγές, πέρασαν οι αστυνομικοί.

Το φαρμακείο εντόπισε η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης Βορείου Ελλάδος.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο φαρμακείο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3659 συσκευασίες φαρμακευτικών σκευασμάτων, που δεν έφεραν το προαναφερόμενο μέρος της ταινίας γνησιότητας του ΕΟΦ, μεταξύ των οποίων και 200 συσκευασίες ναρκωτικών φαρμακευτικών σκευασμάτων, που περιείχαν συνολικά 4796 δισκία.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι τα φαρμακευτικά σκευάσματα παρόλο που είχαν συνταγογραφηθεί σε προγενέστερο χρόνο, οι συνταγές δηλώθηκαν ψευδώς ότι εκτελέσθηκαν από το εν λόγω φαρμακείο, ενώ τα συγκεκριμένα σκευάσματα δεν παραδόθηκαν στους δικαιούχους.

Τα ναρκωτικά φαρμακευτικά σκευάσματα θα αποσταλούν για εξέταση στην αρμόδια χημική υπηρεσία, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για τον προσδιορισμό της ζημίας καθώς και τυχόν άλλων αδικημάτων σε βάρος του ΕΟΠΥΥ.