Quantcast

Θάνατος τριών κοριτσιών στην Πάτρα – Μητέρα: Αν μου ζητηθεί, θα πάω και σε ψυχίατρο για το σύνδρομο Μινχάουζεν

«Έγινε σίριαλ η ζωή μας, δεν μας άφησαν να θρηνήσουμε το παιδί μας», δήλωσαν οι γονείς

Περισσότερες απορίες δημιούργησε η συνέντευξη που παραχώρησαν χθες οι γονείς των κοριτσιών από την Πάτρα που πέθαναν μέσα σε τρία χρόνια από αιφνίδιο θάνατο.

Ο Μάνος και η Ρούλα εμφανίστηκαν στην τηλεοπτική κάμερα της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα», για να περιγράψουν τους θανάτους των παιδιών τους και να απαντήσουν σε αυτούς που κατηγορούν, κυρίως τη μητέρα, για τον θάνατο των τριών παιδιών τους.

Η μητέρα των κοριτσιών περιέγραψε πως η Μαλένα έμεινε εννέα ημέρες στο νοσοκομείο και ένα 24ωρο πριν καταλήξει έκανε την πρώτη της χημειοθεραπεία.

Οι γιατροί ξεκαθαρίζουν πως εκείνη την ημέρα το παιδί έκανε την ενέσιμη χημειοθεραπεία και το κορίτσι είχε πάρει χάπια, τα οποία είχαν αποδώσει τις προηγούμενες ημέρες. Δηλαδή, η ενέσιμη χημειοθεραπεία ξεκίνησε την ένατη ημέρα και μάλιστα, τις προηγούμενες ημέρες οι γιατροί είχαν αναφέρει ότι το πρόβλημα αντιμετωπίζεται και ότι η κατάσταση είναι ιάσιμη.

Οι γιατροί ανησύχησαν και ξαφνιάστηκαν, όταν πέθανε ξαφνικά η Μαλένα. Το πόρισμα του ιατροδικαστή μιλά για ηπατική ανεπάρκεια και οι γιατροί απορούν για το πώς βρέθηκε αυτό το πρόβλημα.

Σχετικά τον θάνατο της 6 μηνών Ίριδας, το ματωμένο πανάκι που βρέθηκε δεν δείχνει αν έχει πεθάνει από ανακοπή. Οι γιατροί λένε πως το αίμα στο πανάκι θα προέκυπτε εάν το βρέφος είχε κάποιο πνευμονολογικό πρόβλημα ή πνευμονικό οίδημα. Παράλληλα, οι γιατροί λένε πως η Τζωρτζίνα όσο βρισκόταν στην ΜΕΘ δεν εμφάνιζε συμπτώματα. Αυτά έκαναν την εμφάνισή τους μόλις το παιδί γύριζε σε απλή κλίνη. Μάλιστα, στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» υπήρξε μεγάλη αναστάτωση από τον ξαφνικό θάνατο της Τζωρτζίνας και το νοσοκομείο κάλεσε την εταιρία που είχε βάλει τον απινιδωτή για να δουν εάν λειτουργεί καλά.

Τέλος, ξεκαθαρίζεται πως όταν οι γιατροί κάνουν λόγο για ενεργοποίηση του βηματοδότη λόγω ξαφνικής βραδυκαρδίας θεωρούν ιδιαίτερα πιθανό να υπήρχε εξωτερικό αίτιο όχι ως προς το μηχάνημα, αλλά το παιδί.

Θα πάω και σε ψυχίατρο για το Σύνδρομο Μινχάουζεν
Την ώρα που η μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη έπαιζε στο Star, η Ρούλα Πισπιρίγκου μιλούσε σε τοπικό σάιτ της Πάτρας μέσω messenger. Ο διάλογος με τον δημοσιογράφο του flamis.gr είναι ο εξής:

Δημοσιογράφος: Γιατί πιστεύεις ότι κάποιοι λένε… η μάνα η φόνισσα και άλλα τέτοια;

Ρούλα Π.: «Γιατί είναι καχύποπτοι»!

Δημοσιογράφος: Και για ποιο λόγο δεν λένε π.χ, ο Μάνος;

Ρούλα Π.: Γιατί οι δημοσιογράφοι δίνουν έμφαση σε μένα.

Δημοσιογράφος: Οι δημοσιογράφοι μπορεί να έχουν πηγές. Δεν τα βγάζουν από το μυαλό τους.

Ρούλα Π.: Εγώ ξέρω ότι δεν υπάρχει τίποτα.

Δημοσιογράφος: Ναι, αλλά καταλαβαίνεις. Κυκλοφορούν και σενάρια.

Ρούλα Π.: Ναι, καταλαβαίνω, Αλλά κατάλαβε κι εσύ τη θέση μου. Αν σου έλεγαν για τη μάνα σου τι θα απαντούσες;

Δημοσιογράφος: Θα έπεφτα από τα σύννεφα. Αλλά τους φαίνεται τόσο περίεργο όλο αυτό. Και οι γιατροί δεν μπορούν να δώσουν απαντήσεις. Υπάρχει δε και το σενάριο με το σύνδρομο Μινχάουζεν διά αντιπροσώπου.

Ρούλα Π.: Μάλιστα. Όταν έρθει η ώρα, θα αποδειχθεί και αυτό.

Δημοσιογράφος: Ότι δηλαδή κάποιο άτομο μπορεί να πάσχει από αυτό; Πώς θα αποδειχθεί αυτό;

Ρούλα Π.: Αυτά δεν τα ξέρω. Πιθανόν από εξετάσεις ψυχιάτρων. Ούτε αυτοί θα ξέρουν;

Δημοσιογράφος: Φυσικά και θα ξέρουν. Αν σου ζητηθεί, θα πας και σε ψυχίατρο;

Ρούλα Π.; Φυσικά. Φυσικά και θα πάω.

Τι απαντούν σε όλα όσα γράφτηκαν
«Έγινε σίριαλ η ζωή μας, δεν μας άφησαν να θρηνήσουμε το παιδί μας. Φοβόμαστε να βγει από το σπίτι της. Η ζωή μας έχει βγει στη δημοσιότητα και μας κατακρίνουν οι δικαστές του πληκτρολογίου γιατί χαμογελάμε. Δεν διαφωνώ με την οργή του κόσμου γιατί προφανώς υπάρχουν εγκλήματα και εγκληματίες αλλά εμείς δεν είμαστε εγκληματίες», δηλώνουν οι γονείς.