Quantcast

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: «Τρίτος θάνατος σε μια οικογένεια είναι απόδειξη ανθρωποκτονίας» – Συγκλονιστική μαρτυρία ιατροδικαστή

Πώς αποκωδικοποιεί τον γρίφο της Πάτρας ο Γερμανός ιατροδικαστής που έλυσε το μυστήριο της μητέρας που έπνιξε και τα τρία παιδιά της

Ραγδαίες εξελίξεις αναμένονται στην υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα, τις επόμενες ημέρες, καθώς την Πέμπτη αναμένεται το αποτέλεσμα για την φαρμακευτική ουσία που βρέθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας, για την οποία ο ιατροδικαστής ζήτησε περαιτέρω έρευνα από ειδικό εργαστήριο της Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος της Πέτρος Κουσουλός, αναφερόμενος στην ουσία που βρέθηκε στον οργανισμό του άτυχου κοριτσιού και προβλημάτισε τους ιατροδικαστές, «βρισκόμαστε λίγο πριν τη λύση του μυστηρίου». «Θα μας λυθούν πολλές απορίες τις επόμενες 1-2 μέρες» συμπλήρωσε.

Ο Πέτρος Κουσουλός αναφέρθηκε, επίσης, στις «τραγικές συμπτώσεις» και στα «εκκωφαντικά ευρήματα» που βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» των Αρχών και αφορούν και τους θανάτους των πρώτων δύο παιδιών που έχασαν τη ζωή τους.

Παράλληλα, μιλώντας στον Real Fm, αναφέρθηκε και στις αμυχές που βρέθηκαν στο πρόσωπο της Μαλένας, η οποία κατέληξε ενώ νοσηλευόταν με ιάσιμη λευχαιμία αλλά και για τις αμυχές στο στόμα της Ίριδας και το ματωμένο πανάκι που βρέθηκε δίπλα της.

«Οι δυο υποθέσεις είναι σχεδόν λυμένες. Αυτό που ερευνάται ακόμη είναι ο θάνατος της Τζωρτζίνας» υπογράμμισε ο Πέτρος Κουσουλός και πρόσθεσε με νόημα πως πλέον «δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλα λάθη».

«Τρίτος θάνατος σε μια οικογένεια είναι απόδειξη ανθρωποκτονίας»
Την ίδια στιγμή, αποκαλυπτικός για την υπόθεση είναι ο γερμανός ιατροδικαστής που έλυσε την υπόθεση με τους τρεις θανάτους των παιδιών της ίδιας οικογένειας στη Γερμανία.

Οι γερμανικές Αρχές χρειάστηκαν δύο χρόνια έρευνας, μέχρι να έχουν στα χέρια τους την ομολογία από μητέρα τους, που παραδέχθηκε ότι είχε προκαλέσει στα παιδιά της ασφυξία με πανάκι.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Μπαμ ο γερμανός ιατροδικαστής Ράινχαρντ Ντετμάγιερ, όπως μετέδωσε η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και ο Πέτρος Κουσουλός, υποστήριξε ότι ο τρίτος θάνατος βρέφους σε μια οικογένεια είναι απόδειξη ανθρωποκτονίας.

«Ένας θάνατος βρέφους μπορεί να συμβεί σε μια οικογένεια. Δεύτερος θάνατος βρέφους στην ίδια οικογένεια είναι εξαιρετικά ύποπτος, αλλά ο τρίτος είναι απόδειξη ανθρωποκτονίας» σχολίασε.

«Οι δολοφονίες βρεφών όπως συνέβη στην πόλη Βίλμαρ είναι πιθανό να οφείλονται σε ασφυξία χρησιμοποιώντας πανάκι ή άλλα μαλακά υφάσματα, που δυστυχώς συχνά δεν αφήνουν ίχνη. Η περίπτωση στην Πάτρα είναι προφανώς διαφορετική, από αυτή στη Γερμανία. Ακόμα και οι ηλικίες των παιδιών είναι πολύ διαφορετικές. Οι συνθήκες θανάτου πρέπει να ελέγχονται όσο το δυνατόν ακριβέστερα. Οι αρχές σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να εξετάζουν ποιος έμεινε μόνος με το παιδί, πότε και για πόσο, ποιος βρήκε το παιδί, ποιος κάλεσε τον γιατρό, το έκανε αμέσως ή με καθυστέρηση, ποιος ενημέρωσε την αστυνομία. Τα αποτελέσματα της νεκροψίας και των τριών παιδιών πρέπει επίσης να συγκριθούν μεταξύ τους» συνέχισε ο Γερμανός ιατροδικαστής.

Ακολούθως υποστήριξε πως «χωρίς αυτοψία είναι πολύ δύσκολο να προσκομιστούν στοιχεία καθώς σε μεμονωμένες περιπτώσεις δεν μπορεί να αποκλειστεί άλλη αιτία θανάτου. Οι λίγες υποθέσεις που είναι γνωστές από τη βιβλιογραφία δείχνουν ότι ο εισαγγελέας ασκεί κατηγορίες μόνο εάν υπήρξε προηγούμενη ομολογία. Σε τέτοιες περιπτώσεις ο στόχος της αστυνομίας και της εισαγγελίας πρέπει να είναι η άσκηση πίεσης στον φερόμενο ως δράστη ώστε να ληφθεί ομολογία».

«Η αγενεσία του φλεμβόκομβου είναι μια περίεργη διάγνωση που δεν γνωρίζω. Πώς καθορίστηκε αυτό; Η ηπατική ανεπάρκεια είναι επίσης μια πολύ σπάνια διάγνωση σε ένα παιδί και θα πρέπει να αιτιολογείται επαρκώς. Εάν δεν μπορεί να βρεθεί καμία πειστική αιτία θανάτου – σε καμία περίπτωση η αγενεσία του φλεβόκομβου και η ηπατική ανεπάρκεια δεν ακούγονται πολύ πειστικές – τότε θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο ασφυκτικού θανάτου ή ακόμα και ασφυξίας με κάλυψη των αεροφόρων οδών με πανάκι».

Τέλος ο ιατροδιακστής κατέληξε πως μια ψυχιατρική εξέταση της μητέρας θα ήταν χρήσιμη. «Σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να αφιερώσει κανείς πολλές ώρες διαβάζοντας όλους τους φακέλους. Απαιτείται πλήρης τοξικολογική και ιστολογική εξέταση όλων των σημαντικών εσωτερικών οργάνων».

«Τα ευρήματα που εμφανίζονται σε παιδοκτονίες»

Σε άλλη μία ανάρτηση για την υπόθεση των θανάτων των τριών κοριτσιών στην Πάτρα προχώρησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ιατροδικαστών, Γρηγόρης Λέων.

Η ανάρτηση του:

«Εύρημα στην πρώτη υπόθεση: «Δύο μικροεκδορές στη ρινική χώρα».

Εύρημα στη δεύτερη υπόθεση: «μικρή λύση της συνέχειας του στοματικού βλεννογόνου».

Ακολουθεί σχετική βιβλιογραφία:

Η πνιγμονή από απόφραξη των αναπνευστι κών στομίων περιλαμβάνει κατά κανόνα σχεδόν περιστατικά ανθρωποκτονίας. Πιο συχνά είναι η αιτία σε παιδοκτονίες και λιγότερο παρατηρείται σε ανθρωποκτονίες ενηλίκων, όπως σε υπερήλι κες ή άτομα εξασθενημένα από νόσο, πάθηση ή λήψη οινοπνεύματος και τοξικών ουσιών. (Εικ. X-33).

Τα ευρήματα στα περιστατικά αυτά είναι εκδορές, εκχυμώσεις, ρήξεις των ιστών στόμα τος και μύτης από την αντίσταση του θύματος α πέναντι στο δράστη στα σημεία αυτά της βίας και τα γενικά ευρήματα της ασφυξίας (Εικ. Χ-33).»