Τανάγρα: Βρήκαν νέα χασισοφυτεία σε χαράδρα – Έπιασαν και τον καλλιεργητή (Φώτο)

Σε βάρος του 45χρονου χασισοκαλλιεργητή εκκρεμούσαν κι άλλες καταδικαστικές αποφάσεις

Ακόμη μια φυτεία κάνναβης εντοπίστηκε σε αγροτοδασική περιοχή και μάλιστα “κρυμμένη” μέσα σε χαράδρα στην περιοχή της Τανάγρας στη Βοιωτία.

Οι αστυνομικοί εκρίζωσαν 253 χασισόδεντρα, ενώ κατασχέθηκαν επίσης πλαστικός σωλήνας ύδρευσης που διοχέτευε νερό στη φυτεία, διάφορα εργαλεία – σύνεργα για τη περιποίησή της και μικροποσότητα ηρωίνης. Ο 45χρονος καλλιεργητής, που συνελήφθη, είχε διαμορφώσει αυτοσχέδιο κατάλυμα για τη διαμονή του κοντά στη φυτεία.

 

Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

 

Φυτεία κάνναβης εντοπίστηκε σε αγροτοδασική περιοχή, εντός χαράδρας, στην Ασωπία του Δήμου Τανάγρας Βοιωτίας και μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, με τη συνδρομή Αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Τανάγρας και της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, συνελήφθη χθες (16-08-2022) το απόγευμα ο ημεδαπός καλλιεργητής της, όταν εισήλθε στο εσωτερικό της με σκοπό την περιποίησή της.

Συνολικά εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν (253) φυτά κάνναβης, ύψους έως ενός μέτρου, η άρδευση των οποίων γινόταν από παρακείμενη δεξαμενή, με τη χρήση πλαστικού σωλήνα ύδρευσης, ο οποίος ομοίως κατασχέθηκε.

Όπως διαπιστώθηκε από τους Αστυνομικούς, πλησίον της φυτείας ο συλληφθείς είχε διαμορφώσει αυτοσχέδιο κατάλυμα (εντός του οποίου υπήρχαν είδη ιματισμού), που χρησιμοποιούσε για την διαμονή του.

Στο χώρο της φυτείας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα εργαλεία – σύνεργα, κατάλληλα για την περιποίησή της, ενώ στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκε και κατασχέθηκε μια αυτοσχέδια συσκευασία με μικροποσότητα ηρωίνης και ένα κινητό τηλέφωνο.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούσαν δύο (2) καταδικαστικές Αποφάσεις, με συνολική ποινή φυλάκισης (13) μηνών, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε σήμερα το πρωί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θηβών.

Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.

Οι έρευνες και οι επιχειρήσεις των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, για την καταπολέμηση της οργανωμένης καλλιέργειας, αλλά και διακίνησης των ναρκωτικών γενικότερα, θα συνεχιστούν, με σκοπό την προστασία του κοινωνικού συνόλου και ιδιαίτερα της νεολαίας.