Quantcast

Τα επόμενα στάδια της ανάκρισης Πισπιρίγκου: Τι θα μπει στο «μικροσκόπιο»

Η μητερα των τριών κοριτσιών, Ρούλα Πισπιρίγκου, παραμένει κρατούμενη μέχρι τη Δευτέρα στη Γενική Αστυνομική διεύθυνση

Ο θάνατος των δύο μικρότερων αδελφιών της Τζωρτζίνας μπαίνει στο «μικροσκόπιο» των Αρχών με τον πρόεδρο της Ιατροδικαστικής Εταιρείας να δηλώνει στον ΣΚΑΪ ότι έχουν αποκλειστεί τα παθολογικά αίτια.

 

 

Η μητερα των τριών κοριτσιών, Ρούλα Πισπιρίγκου, παραμένει κρατούμενη μέχρι τη Δευτέρα στη Γενική Αστυνομική διεύθυνση, όπου την επισκέφτηκαν η μητέρα και η αδελφή της.

Τα επόμενα σταδια της ανάκρισης

Η ανακρίτρια αναμένεται να παραγγείλει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, έλεγχο δηλαδή σε φορητούς και σταθερούς υπολογιστές – κινητού και θα αναζητηθούν επικοινωνίες και περιηγήσεις στο διαδίκτυο τα επίχαμα χρονικά διαστήματα πριν και μετά απο τον θάνατο κάθε παιδιού

Παράλληλα, έρευνα συνεχίζεται για τις συνθήκες θανάτου και των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας.

Αποκλείεται το ενδεχόμενο θανάτου από φυσικά αίτια

Την ίδια ώρα, όπως επισήμανε στον ΣΚΑΙ ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής, Γρηγόρης Λέων, το ενδεχόμενο θανάτου από φυσικά αίτια έχει αποκλειστεί και για τα άλλα δυο παιδιά της οικογένειας.

«Δεν είχαμε ένα θετικό εργαστηριακό εύρημα , που έδινε αποδείξεις μια εγκληματικής πράξης. Έτσι όπως το βλέπω πια με αυτό το θετικό εύρημα, ότι είναι μια εγκληματική πράξη. Θα χαραχθεί στην διεθνή ιστορία. Θα καταγραφεί σε βιβλία ιατροδικαστικής σαν περιστατικό», ανέφερε ο ιατροδικαστής, Σωκράτης Τσαντίρης.

Οι καταθέσεις ωστόσο που ξεκλείδωσαν την υπόθεση της 9χρονης Τζωρτζίνας και οδήγησαν στη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου ήταν τρείς.

Κομβικός ο ρόλος ιατροδικαστή

Κομβικός ο ρόλος του ιατροδικαστή Μπουζιάνη – Τα 6,5 μιλιγκράμ κεταμίνης ήταν αρκετά για να σκοτώσουν το 9χρονο παιδί μέσα σε 20 λεπτά.

«Ο χρόνος εκδήλωσης των ανεπιθύμητων ενεργειών της κεταμίνης είναι: άμεσα (δευτερόλεπτα) μετά ενδοφλέβια χρήση. 1-5 λεπτά μετά από ενδομυϊκή χρήση, 5-10 λεπτά ενδορινικά και 15-20 λεπτά με λήψη από του στόματος. Η ενδοφλέβια χορήγηση κεταμίνης μπορεί να προκαλέσει άπνοια η οποία αν δεν αντιμετωπιστεί οδηγεί σε αναπνευστική και καρδιακή ανακοπή. Άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες, εκτός της αναπνευστικής καταστολής, που προκαλεί η κεταμίνη είναι ταχυκαρδία, καταστολή, νυσταγμός, μυδρίαση, υπέρταση, σπασμοί, καρδιακές αρρυθμίες, ναυτία, εμετοί κ.λ.π.», ανέφερε ο κ. Μπουζιάνης.

Πρόσωπο κλειδί και η νοσηλεύτρια του νοσοκομείου Παίδων στην οποία απευθύνθηκε η Πισπιρίγκου όταν η Τζωρτζίνα όταν έπαθε το τελευταίο επεισόδιο.

«Λίγο πριν την 14:30 της 29ης Ιανουαρίου 2022, ήμουν νοσηλεύτρια πρωινής βάρδιας. Κατάλαβα την Πισπιρίγκου να πλησιάζει περπατώντας, ενώ φαινόταν ότι έψαχνε κάποιον νοσηλευτή. Ο τρόπος που περπατούσε και το γεγονός ότι δεν καλούσε σε βοήθεια μου έδωσαν την εντύπωση ότι δεν έψαχνε κάποιον νοσηλευτή. Όταν με πλησίασε, μου είπε κάτι τόσο χαμηλόφωνα, που δεν κατάλαβα τι έλεγε. Όταν κατάλαβα ότι το παιδί έκανε επεισόδιο ενημέρωσα άμεσα την εφημερεύουσα ιατρό», σημείωσε χαρακτηριστικά η νοσηλεύτρια.

Καθοριστικής σημασίας και η κατάθεση του θεράποντος καρδιοχειρουργού της 9χρονης

«Με την τοποθέτηση του απινιδωτή, το παιδί ουσιαστικά διασφαλιζόταν από ακραία αρρυθμιολογικά συμβάντα (ταχυαρρυθμία ή σοβαρή βραδυκαρδία) που θα προκαλούσαν εκ νέου καρδιακή ανακοπή. Παρόλα αυτά, στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών υπέστη πάλι καρδιακή ανακοπή που οδήγησε στο θάνατό της, παρά τη λειτουργία του απινιδωτή. Η λειτουργία του απινιδωτή άφηνε ως πιθανές αιτίες την ανακοπής μόνο εξω-καρδιακές, όπως αναπνευστικές, δηλαδή έλλειψη οξυγόνου στον οργανισμό, νευρολογικές ή μεταβολικές», ανέφερε καρδιοχειρουργός του Ωνασειου.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου αναμένεται να απολογηθεί την Δευτέρα, μεχρι στιγμής πάντως δεν έχει βρεθεί ο δικηγόρος, που θα αναλάβει την υπεράσπιση της.