Στο κενό πέφτουν τα επιχειρήματα του γνωστού συγγραφέα Βασίλη Παπαθεοδώρου, μετά τα όσα προκύπτουν από τις αστυνομικές έρευνες σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση κατοχής μεγάλου όγκου παιδικής πορνογραφίας.
Οι πληροφορίες σχετικά με το τι συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία είναι σοκαριστικές, αφού, με βάση τον αριθμό που βρέθηκε στους σκληρούς δίσκους του συγγραφέα, αλλά και τα στοιχεία τα οποία είχαν διαγραφεί, ο κατηγορούμενος αναδεικνύεται σε έναν από τους κορυφαίους «συλλέκτες» βίντεο και φωτογραφιών αυτού του περιεχομένου τα τελευταία χρόνια.
Λέγεται πως στις αρμόδιες υπηρεσίες (Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ.α.) έχει συσταθεί μια λίστα υπόπτων με βάση τη διαδικτυακή τους δραστηριότητα. Σε αυτήν τη λίστα βρισκόταν και ο 55χρονος συγγραφέας, και μάλιστα μέσα στην κορυφαία 8άδα! Συνολικά στην κατοχή του εντοπίστηκαν άνω των 90 βίντεο και φωτογραφιών, όμως, όπως προκύπτει από τις έρευνες των εξειδικευμένων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., πάνω από 300 αρχεία είχαν διαγραφεί.
Όπως είχε τονίσει η «ON time» από την πρώτη στιγμή, σε μεγάλο μέρος εκείνων των βίντεο κα φωτογραφιών απεικονίζονται παιδιά ηλικίας κάτω των 10 ετών και όλες οι «παραγωγές» προέρχονται από το εξωτερικό. Σαφώς τίθεται ένα ακόμη σημαντικό ερώτημα, καθώς η εφαρμογή «emule» που χρησιμοποιούσε ο κατηγορούμενος είναι τέτοια που διαμοιράζει ταυτόχρονα τα αρχεία που «κατεβαίνουν».
Δεν έχει εξακριβωθεί σαφώς αν ο συγγραφέας πρόκειται να κατηγορηθεί και για διακίνηση παιδικής πορνογραφίας, μιας και η λειτουργία της εφαρμογής προϋποθέτει τον αυτόματο διαμοιρασμό των αρχείων. Παρ’ όλα αυτά ο Βασίλης Παπαθεοδώρου στο απολογητικό του υπόμνημα είχε τονίσει πως θα διέγραφε τα συγκεκριμένα αρχεία: «Πρέπει να τονιστεί ότι σε καμία περίπτωση δεν είχα σκοπό να κρατήσω το κατασχεθέν υλικό επ’ αόριστον αλλά θα προέβαινα στην ολοσχερή διαγραφή του αμέσως μετά τη συγγραφή του βιβλίου μου. Επιπλέον, από τα αρχεία που φέρεται να έχω κατεβάσει, έχω διαγράψει πολλά εξ αυτών».
Ωστόσο το γεγονός πως δραστηριοποιούνταν από τις 18 Δεκεμβρίου του 2016 μέχρι πριν από περίπου δύο μήνες καταδεικνύει αφενός μία συνήθεια, αφετέρου ο χρόνος είναι υπερβολικός και το θέμα πολύ συγκεκριμένο για να χρειαστούν 6 ολόκληρα χρόνια «έρευνας», όπως ο ίδιος ισχυρίζεται ότι έκανε. Ένα ακόμη πολύ ιδιαίτερο στοιχείο στην υπόθεση είναι πως, σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από τις έρευνες των Αρχών, ο 55χρονος συγγραφέας φέρεται να χρησιμοποίησε 284 διαφορετικές διαδικτυακές διευθύνσεις.
Όπως λέγεται, με αυτό τον τρόπο, μπορούσε να κρατά μυστικά τα δεδομένα του και τη γεωγραφική του τοποθεσία, «σερφάροντας» ακόμα και στο σκοτεινό διαδίκτυο (dark web).
Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ στις 5/11