Στη μηχανή του αυτοκινήτου έκρυβαν παράνομα θηράματα

Σε ώρα που δεν επιτρέπεται κυνηγούσαν παράνομα λαγούς

Σε ώρα που δεν επιτρέπεται κυνηγούσαν παράνομα λαγούς τρεις λαθροθήρες και τους έκρυβαν στη… μηχανή του αγροτικού οχήματός τους! Όμως, εντοπίστηκαν από κλιμάκιο της Ομοσπονδίας Θηροφυλακής να κινούνται στην Κατάρα, στην ευρύτερη περιοχή του Μετσόβου, τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Όπως αναφέρει το protothema.gr ένας από τους δράστες κρατούσε εκτός θήκης μια καραμπίνα από την οποία προσπαθούσε να βγάλει τα φυσίγγια και διαπιστώθηκε ότι το όπλο είχε πυροβολήσει πρόσφατα, καθώς μύριζε έντονα πυρίτιδα. Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε στο αυτοκίνητο, βρέθηκαν άλλες δύο καραμπίνες, η μία από τις οποίες ήταν παραποιημένη, 52 φυσίγγια και ένας προβολέας.

Όμως, οι θηροφύλακες δοκίμασαν ζωηρή έκπληξη, όταν άνοιξαν το καπό της μηχανής του αυτοκινήτου και βρήκαν μια κρύπτη, στο εσωτερικό της οποίας ήταν κρυμμένοι δύο λαγοί, οι οποίοι είχαν θηρευτεί πρόσφατα! Τα ευρήματα και το αυτοκίνητο των λαθροκυνηγών κατασχέθηκαν μαζί με τα ατομικά βιβλιάρια θήρας τους, οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Μετσόβου και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για άσκηση παράνομης θήρας, με την οποία παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο για να δικαστούν.