Σε όλες τις δομές της Κιβωτού του Κόσμου προχωρά η έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας

Η έρευνα έχει ήδη ξεκινήσει από τον Κολωνό, μετά από προσωπική εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη

Σε όλα τα παραρτήματα της Κιβωτού του Κόσμου ανά την Ελλάδα θα προχωρήσουν οι έρευνες της Οικονομικής Αστυνομίας, προκειμένου να ελεγχθούν όλα τα οικονομικά δεδομένα, οι συναλλαγές, οι εισπράξεις και η εν γένει διαχείριση των οικονομικών της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης.

Ήδη, από τις αρχές της εβδομάδας βρίσκεται σε εξέλιξη η ενδελεχής έρευνα των στελεχών της Οικονομικής Αστυνομίας στη δομή της Κιβωτού στον Κολωνό, ενώ σειρά θα πάρουν όλες οι υπόλοιπες, όπως εκείνες της Χίου, της Καλαμάτας, της Πωγωνιανής.

Όπως αποκάλυψε χθες, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος είναι σε εξέλιξη από τη Δευτέρα ο έλεγχος της Οικονομικής Αστυνομίας στην Κιβωτό του Κόσμου.

Από τη στιγμή που η εισαγγελική αρχή παρήγγειλε στην Ελληνική Αστυνομία την έρευνα για τα τεκταινόμενα σε αυτόν το χώρο, η αστυνομία πήρε καταθέσεις, σχημάτισε δικογραφία η οποία παραδόθηκε στον Εισαγγελέα. Υπάρχει ένα ισχυρό μήνυμα σ’ αυτή την υπόθεση. Δεν υπάρχουν πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Δεν υπάρχουν πολίτες ανώτερης και κατώτερης βαθμίδας. Έναντι του νόμου οφείλουμε να είμαστε όλοι ίσοι. Ο νόμος ισχύει για όλους.

Συνεπώς και σε αυτή την περίπτωση όποιος και να είναι ο δράστης και ο ένοχος οποιασδήποτε παραβατικής ή εγκληματικής δραστηριότητας, εφόσον έχει υπάρξει, θα βρεθεί και θα πάει στη δικαιοσύνη. Το ένα τμήμα λοιπόν η Ελληνική Αστυνομία το έχει ολοκληρώσει και αναμένει περαιτέρω οδηγίες από την ανακριτική Αρχή, από τον Εισαγγελέα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ.Θεοδωρικάκος, με εντολή δική του έχει παρέμβει η οικονομική αστυνομία και κάνει γενικευμένο έλεγχο σε ό,τι αφορά την οικονομική διαχείρηση στην ΜΚΟ.