Quantcast

Ρόδος: Νέα στοιχεία για την εξαφάνιση της 44χρονης

Τα ίχνη της 44χρονης μητέρας χάθηκαν μυστηριωδώς και το αυτοκίνητο που οδηγούσε βρέθηκε σε ρέμα

Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό της 44χρονης Ελένης, που αγνοείται στη Ρόδο. Οι καταθέσεις από οικεία της πρόσωπα συνεχίζονται, ενώ έχει υποβληθεί και αίτημα για άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών της συνδιαλέξεων και συγκεκριμένα του κινητού της τηλεφώνου.

Την Πέμπτη αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και του Α.Τ. Αρχαγγέλου συνέχισαν να επεξεργάζονται βίντεο από κυκλώματα παρακολούθησης καμερών στην ευρύτερη περιοχή του Αρχαγγέλου και της Μαλώνας και διαπίστωσαν ότι η 44χρονη εισήλθε περίπου στη 01:20 στο ησυχαστήριο του Αγίου Παϊσίου στον Αρχάγγελο και αναχώρησε από το σημείο μία ώρα μετά.

Η κατάθεση του βοσκού

Προέκυψε εξάλλου από καταθέσεις ότι η 44χρονη συνομιλούσε μετά την αναχώρησή της από το σημείο στο κινητό της τηλέφωνο και ότι το στίγμα του χάθηκε αργότερα, όπως αναφέρει η dimokratiki.gr.

Όπως κατέθεσε ένας βοσκός, την περασμένη Δευτέρα -ημέρα κατά την οποία χάθηκαν τα ίχνη της 44χρονης – περίπου στις 15:30 στην περιοχή «Λιβάδια», μεταξύ Αρχαγγέλου και Μαλώνας, η αγνοούμενη, του ζήτησε πληροφορίες για τη διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσει για να φτάσει στο μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου που βρίσκεται στην περιοχή.

Στη συνέχεια η 44χρονη φαίνεται πως κατευθύνθηκε με το αυτοκίνητό της σε άλλο μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου που βρίσκεται στην περιοχή «Νιόγλια» όπου εντοπίστηκε και το αυτοκίνητό της, χωρίς όμως κανένα ίχνος της ίδιας. 

Τα σενάρια που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ

Τα σενάρια που εξετάζονται από την ΕΛ.ΑΣ. είναι δύο:

  1. Το όχημα να έχει σπρωχτεί στο ρέμα και να έχει ντελαπάρει καθώς δεν φαίνονται πουθενά ίχνη που να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι υπήρξε είτε ατύχημα, είτε έγκλημα στο συγκεκριμένο σημείο. Μάλιστα, συνεργείο της Σήμανσης συγκέντρωσε αποτυπώματα και DNA από το όχημα τα οποία και εξετάζονται.
  2. Να άφησε η 44χρονη το όχημα με ανασφάλιστο το χειρόφρενο στο σημείο και να κύλισε και να ντελαπάρησε.

«Έμπλεξε με κάποιον που το έπαιζε παπάς»

Ο σύζυγος και ο πατέρας της αγνοούμενης γυναίκας μιλώντας στο Star έκαναν έκκληση να επιστρέψει σπίτι της και έδωσαν τη δική τους εκδοχή για τους πιθανούς λόγους που έχει εξαφανιστεί.

Σύμφωνα με τον πατέρα της η κόρη του, «είχε μπλέξει με έναν που κάνει τον παπά και δεν μπορούσε να ξεμπλέξει. Πήγε το παιδί στο σχολείο και μετά το παράτησε, δεν πήγε να το πάρει».

Ο σύζυγός της 44χρονης, υποστήριξε ακόμα ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που εξαφανίζεται.

«Είχε φύγει και άλλες φορές από το σπίτι, όμως μετά επέστρεφε και είχε ανοιχτό το κινητό της, επικοινωνούσε», υποστήριξε και δε θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον ιερώμενο και το μοναστήρι ή το εάν είχαν οικογενειακά προβλήματα.

Την ίδια ώρα, ο κτήτορας της μόνης στην οποία φέρεται να έβρισκε καταφύγιο η γυναίκα, ισχυρίζεται ότι η 44χρονη είχε πολλά οικογενειακά προβλήματα.

Οι παλαιότερες περιπέτειες με τις Αρχές

Η βαθιά θρησκευόμενη γυναίκα είχε στο πρόσφατο παρελθόν και περιπέτεια με τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές και είχε καταδικαστεί τον Μάρτιο του 2022 σε ποινή φυλάκισης 14 μηνών και χρηματική ποινή ύψους 3.000 ευρώ από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου για παράβαση του νόμου περί υποχρεωτικής φοίτησης στο νηπιαγωγείο, στο δημοτικό σχολείο και στο γυμνάσιο.

Την 8η Μαρτίου 2022 παρουσιάστηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου για να εξεταστεί ως ύποπτη για κατηγορούμενη στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης για τυχόν τέλεση του προαναφερόμενου αδικήματος μετά από αναφορά της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου.

Στο πλαίσιο της εξέτασής της ανέφερε ότι δεν αρνήθηκε την αποστολή του παιδιού της στο σχολείο και δη στο νηπιαγωγείο και ότι ο μόνος λόγος που δεν πηγαίνει είναι επειδή δεν δέχεται την μάσκα. Με εντολή της Εισαγγελέως Υπηρεσίας συνελήφθη και απολογήθηκε.

Ισχυρίστηκε ότι το παιδί έχει πρόβλημα και δεν μπορεί να φορέσει τη μάσκα και για τον λόγο αυτό δεν πάει στο σχολείο.

Πρόσθεσε εξάλλου αν τα μαθήματα γινόταν διαδικτυακά ή χωρίς μάσκα θα τα παρακολουθούσε. Τόνισε επιπλέον ότι η ίδια φοράει μάσκα και εργάζεται σε κατάστημα κάνοντας ράπιντ τέστ.

Το μοναστήρι

Σε ό,τι αφορά το «μοναστήρι» στον Αρχάγγελο, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου τον Ιούλιο του 2021 είχε σχηματίσει δικογραφία εις βάρος δύο κατοίκων του Αρχαγγέλου και συγκεκριμένα εις βάρος ενός 66χρονου ημεδαπού κι ενός 60χρονου Αλβανού, για διέγερση της δημόσιας τάξης και παράβαση του νέου οικοδομικού κανονισμού.
Οι αστυνομικοί κατέλαβαν την 11.30 ώρα της 6ης Ιουλίου 2021 τον δεύτερο να προβαίνει σε αυθαίρετες κατασκευές σε κτήριο ιδιοκτησίας του πρώτου διαστάσεων 15 μέτρων και συγκεκριμένα επιχρίσματα με την χρήση σκαλωσιάς χωρίς άδεια της αρμόδιας αρχής.

Ο πρώτος είχε αναρτήσει στον εξωτερικό τοίχο της εισόδου πινακίδα που αναγράφει «Η Ιερά Μονή Αγίου Παϊσίου είναι κατά του Εμβολιασμού – Rapid Test κ.λπ., κατά της μεταμφίεσης προσώπου – μασκοφορίας», προτρέποντας με τον τρόπο αυτό στην μη τήρηση των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης και διασποράς του κοροναϊού. Επί της Εθνικής οδού Ρόδου – Λίνδου σε κάθετη επαρχιακή οδό υπάρχουν κατευθυντήριες πινακίδες που οδηγούν στον ναό. 

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης η Ιερά Μητρόπολη Ρόδου με έγγραφό της κατέστησε απολύτως σαφές ότι η φερόμενη ως Ιερά Μονή Οσίου Παϊσίου Αρχαγγέλου δεν αποτελεί Μονή της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου επισημαίνοντας ότι οι Ιερές Μονές ιδρύονται με πράξη του Μητροπολίτη κατόπιν εγκρίσεως της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.