Ρόδος: Αναπάντητα ερωτήματα για την εξαφάνιση της 44χρονης – Έχει κενά μνήμης για το πού βρισκόταν επί πέντε μέρες

Σε ερώτηση των αστυνομικών τι απέγιναν τα παπούτσια της, καθώς βρέθηκε να περιπλανιέται ξυπόλυτη στο δάσος, είπε ότι καταστράφηκαν από το περπάτημα και τα πέταξε

Πολλά είναι τα αναπάντητα ερωτηματικά για τις συνθήκες εξαφάνισης της 44χρονης μητέρας Ελένης Ευθυμίου, που εντοπίστηκε ζωντανή το μεσημέρι του Σαββάτου σε αγροτική περιοχή στη Ρόδο.

 

Η γυναίκα, που βρέθηκε ταλαιπωρημένη και εξαντλημένη, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Ρόδου όπου υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων για να εκτιμηθεί η κατάσταση της υγείας της και νοσηλεύεται σε ψυχιατρική κλινική.

Την Κυριακή, έδωσε κατάθεση σε αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της «Δημοκρατικής», δεν ήταν σε θέση να δώσει πληροφορίες ούτε για τη διαδρομή που ακολούθησε αλλά ούτε και για το πώς βρέθηκε στη δύσβατη περιοχή που εντοπίστηκε. Μάλιστα, όπως προκύπτει από τις απαντήσεις που έδωσε στους αστυνομικούς, είχε την αίσθηση ότι απουσίαζε μόλις μια ημέρα από το σπίτι της, ενώ έλειπε πέντε ημέρες, διάστημα στο οποίο δεν θυμάται τι συνέβη.

 

Στο εκκλησάκι

Ανέφερε πως τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, η κόρη της δεν ήθελε να πάει στο σχολείο και τελικά αφού την έπεισε, μετέφερε το παιδί στο πρώτο διάλειμμα και στη συνέχεια πήγε, όπως είπε στους αστυνομικούς, να ανάψει τα καντηλάκια στο εκκλησάκι, χωρίς όμως να είναι σε θέση να προσδιορίσει σε ποιο.

Σε ερώτηση των αστυνομικών αν έψαχνε το εκκλησάκι του Αγίου Νεκταρίου, απάντησε καταφατικά, αλλά δεν θυμάται αν το βρήκε ή όχι. Είπε ότι πήγε σε πολλά εκκλησάκια οδηγώντας η ίδια το αυτοκίνητό της. Όταν ρωτήθηκε αν θυμάται πώς έπεσε το αυτοκίνητο στη χαράδρα όπου βρέθηκε, είπε ότι δεν θυμάται τίποτα, ούτε αν ήταν κάποιος άλλος μαζί της στο αυτοκίνητο.

Είπε ότι είχε μαζί της το κινητό της τηλέφωνο το οποίο είχε κλείσει από μπαταρία, αλλά κάποια στιγμή άνοιξε μόνο για επείγουσες κλήσεις και τότε κάλεσε τη μητέρα της, από την οποία ζήτησε να παραλάβει το παιδί από το σχολείο.

 

Ξυπόλυτη στο δάσος

Όταν η 44χρονη εντοπίστηκε, δεν είχε μαζί της το κινητό της τηλέφωνο, το οποίο είπε ότι πιθανότατα να το έχει αφήσει μέσα στο αυτοκίνητο, όπου όμως δεν βρέθηκε κατά τη διάρκεια των ερευνών. Όπως είπε, δεν είχε μαζί της χρήματα, μόνο την κάρτα της, η οποία βρισκόταν στη θήκη του κινητού της, ενώ σε ερώτηση των αστυνομικών τι απέγιναν τα παπούτσια της, καθώς βρέθηκε να περιπλανιέται ξυπόλυτη στο δάσος, είπε ότι καταστράφηκαν από το περπάτημα και τα πέταξε.

 

Φώναζε βοήθεια

Είπε επίσης ότι όσο ήταν μόνη της στο δάσος, φώναζε βοήθεια αλλά δεν την άκουγε κανείς. Το εκκλησάκι, όπως είπε, δεν το βρήκε ποτέ και δεν θυμάται να έχει πάει ποτέ στο μοναστήρι του Αγίου Παϊσίου παρότι από κάμερες ασφαλείας αλλά και από αυτόπτες μάρτυρες προκύπτει ότι το μεσημέρι της Δευτέρας, λίγο πριν χαθούν τα ίχνη της, βρέθηκε εκεί και παρέμεινε για μία ώρα. Επιπλέον, είπε στους αστυνομικούς ότι τρεφόταν με φυλλαράκια και έπινε νερό από τα ρυάκια.

 

 

*Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα On Time.