Κατηγορηματικά αρνητική στέκεται η Ρούλα Πισπιρίγκου σχετικά τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι, η ίδια γνώριζε για την χρήση της κεταμίνης πριν από τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αλλά και ότι έβαλε κάποιον να διαγράψει τα ηλεκτρονικά της ίχνη από τους λογαριασμούς της. Αυτό μετέφερε στην ΕΡΤ ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορουμένης Όθων Παπαδόπουλος.
Ο κ. Παπαδόπουλος πρόσθεσε ότι υπάρχουν διάφορα θέματα τα οποία ανακύπτουν στην πορεία. «Υπάρχουν τουλάχιστον 20 περιπτώσεις εξαδέλφων οι οποίοι έχουν εμφανιστεί με γυρισμένη πλάτη σε τηλεοπτικά κανάλια και με αλλοιωμένη φωνή και καταγγέλλουν πράγματα τα οποία δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Η κατηγορούμενη δεν έχει τόσα πολλά ξαδέρφια. Έχουμε δει πρόσωπα με γυρισμένη την πλάτη να συστήνονται ως η κομμώτρια της γειτονιάς ή ως ένας φίλος της οικογένειας ή ως ένας άνθρωπος του ευρύτερου συγγενικού κύκλου. Όλα αυτά τα πρόσωπα σύμφωνα με την ίδια δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση και καταγγέλλουν ψευδή γεγονότα και στοιχεία», ανέφερε μεταξύ άλλων.
Εκτίμησε επίσης ότι χρονικά η υπόθεση «έχει δρόμο» και ανέφερε χαρακτηρίστηκα ότι μόνο για την υπόθεση της Τζωρτζίνας χρειάζονται ακόμη μερικοί μήνες ώστε να ολοκληρωθεί η ανάκριση ενώ η δίκη αναμένεται να γίνει ίσως σε λίγο παραπάνω από 12 μήνες, από σήμερα. Σε σχέση με τις άλλες δυο υποθέσεις αναμένεται το πόρισμα των ειδικών από το οποίο θα εξαρτηθούν όλες οι άλλες εξελίξεις.
Σε ότι αφορά το αίτημα αποφυλάκισης της κατηγορουμένης ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι αναμένονται και τα ιατροδικαστικά πορίσματα για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας τα οποία ενδέχεται να βοηθήσουν στην υπεράσπιση της και στο επίπεδο της αίτησης αποφυλάκισης.
Μιλώντας νωρίτερα στον ΑΝΤ1, ο Όθων Παπαδόπουλος δήλωσε ότι έχει εντολή από την Ρούλα Πισπιρίγκου να προβεί σε καταγγελία, «γιατί διακινούνται πράγματα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα». «Ο τρόπος κάλυψης του θέματος, λόγω και του μεγάλου κοινωνικού ενδιαφέροντος ίσως, περιέχει στοιχεία υπερβολής σε ότι αφορά την προσωπική ζωή της κατηγορούμενης και ζητήματα «κλειδαρότρυπας», υποστήριξε ο κ. Παπαδόπουλος.
Καλιακμάνης: Όποιος έδωσε την κεταμίνη θεωρείται διακινητής δεν πρόκειται να ομολογήσει
Από την πλευρά του ο πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Α. Αττικής, Γιώργος Καλιακμάνης μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερθηκε στην δυσκολία της υπόθεσης σε ότι αφορά τις αστυνομικές έρευνες και επιχειρηματολόγησε με το υποθετικό ερώτημα ότι αν κάποιος έψαχνε να βρει κεταμίνη θα μπορούσε να τη βρει σε στέκια ναρκομανών. Όποιος έδωσε την ουσία αυτή θεωρείται διακινητής δεν πρόκειται να ομολογήσει ότι προμήθευσε την ουσία αυτή.
Επίσης «με βάση τουνεότερο ιατροδικαστικό πόρισμα που ανατρέπει την αιτία του θανάτου και παραπέμπει σε εγκληματική ενέργεια η υπόθεση παίρνει διαφορετική τροπή αν συνεκτιμηθούν και τα νεότερα πορίσματα που αναμένονται για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών. Πρέπει όλα τα στοιχεία να συνεκτιμηθούν για αυτό και να είμαστε όλοι προσεκτικοί», είπε.
Οι ζωγραφιές της Τζωρτζίνας που θα μπουν στο μικροσκόπιο των αρχών
Η 18η τακτική ανακρίτρια έδωσε εντολή για τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης στις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας, οποίες βρέθηκαν στο σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου στην Πάτρα, για τις οποίες έχει γίνει πολύς λόγος, καθώς φαίνεται ότι αποτυπώνουν την ψυχοσύνθεση του παιδιού την κρίσιμη περίοδο πριν από το θάνατό της. Η πραγματογνωμοσύνη θα γίνει από παιδοψυχολόγο που θα διορίσει η δικαστική λειτουργός.
Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με το STAR στο μικροσκόπιο θα μπουν τρεις ζωγραφιές. Η πρώτη ζωγραφιά που μπαίνει στην έρευνα περιέχει λίγα λόγια της 9χρονης για τη μητέρα της: «Στη μαμά που πετάει, χρόνια πολλά, σε ευχαριστώ για όλα».
Η δεύτερη ζωγραφιά έχει έρθει ήδη στο φως της δημοσιότητας και η ανάλυση της είναι ανατριχιαστική. Σε αυτή το παιδί είναι σαν να ζητά βοήθεια. Έχει ζωγραφίσει τον εαυτό του αλλά και τις αδερφές του ως αγγέλους, ενώ έχει ζωγραφίσει ένα άτομο με μαύρο πρόσωπο, κάτι που δείχνει φόβο και γενικότερη αμφιθυμία συναισθημάτων. Στη ζωγραφιά αυτή γράφει «Για εσάς» με κόκκινα μεγάλα γράμματα.
Όμως, ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί και σε μία τρίτη ζωγραφιά, η οποία δεν έχει δημοσιευτεί ακόμα. Σε αυτήν το παιδί έχει γράψει οκτώ λέξεις, με τις οποίες περιγράφει την ψυχολογική κατάσταση της μητέρας του σε μια συγκεκριμένη στιγμή. Αυτή η ζωγραφιά είναι που θα δώσει απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα.
Η παιδοψυχολόγος μέσα από τις ζωγραφιές θα εξετάσει τον ψυχικό κόσμο του παιδιού, τα αισθήματα που είχε για την μητέρα, τον πατέρα και τις δύο αδερφές της, ενώ θα εξεταστεί και το κατά πόσο το παιδί ήθελε να πει κάτι αλλά δεν μπορούσε είτε από φόβο είτε λόγω της ηλικίας του.