Η 69χρονη σπιτονοικοκυρά έμενε στην Πάτρα, έναν όροφο πάνω από τη Ρούλα Πισπιρίγκου και τον Μάνο Δασκαλάκη.
Ο θάνατός της αποδόθηκε σε παθολογικά αίτια.
Η 33χρονη έχει πει σε συνέντευξή της, ότι δεν πήγαινε το επίμαχο διάστημα στο νοσοκομείο, αλλά μια σειρά από μαρτυρίες για το αντίθετο, έδωσαν νέα τροπή και μετέτρεψαν την υπόθεση σε θρίλερ.
Σύμφωνα με αυτές, η κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στην περίπτωση της Τζωρτζίνας, πήγαινε στο νοσοκομείο και μάλιστα συστηνόταν ως ανιψιά της 69χρονης.
Τι έλεγε σε νοσηλεύτριες
Φέρεται μάλιστα να είχε πει σε νοσηλεύτριες, πως η ίδια και ο σύζυγός της, θα κληρονομούσαν το σπίτι από τη στιγμή που η σπιτονοικοκυρά δεν είχε στενούς συγγενείς.
Για την υπόθεση διατάχθηκε το πρωί προκαταρκτική έρευνα σύμφωνα με την ΕΡΤ.
Όπως φαίνεται η σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου έχει ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και για άλλες αποκαλύψεις.
Στο μικροσκόπιο, εκτός των άλλων, μπαίνει τώρα και η σπιτονοικοκυρά του ζευγαριού στην Πάτρα που πέθανε τον Σεπτέμβριο του 2020.
Συγγενής της, μιλώντας στο Mega τόνισε: «Είχε πάει από την αρχή το μυαλό μας ότι μπορεί να μην ήταν τυχαίος ο θάνατός της. Όταν βγήκε στην τηλεόραση ότι το σπίτι που νοίκιαζε το ζευγάρι ήταν της θείας μου, κάπως πήγε το μυαλό μας».
Η συγγενής της γυναίκας είπε ότι δεν επισκεπτόταν τον τόπο καταγωγής της. «Δεν ήθελε να έχει σχέσεις». Η ίδια σημειώνει ότι η πλευρά της σπιτονοικοκυράς θα κινηθεί νομικά. «Παρακολουθώ να δω τι θα γίνει και θα καλέσω τον δικηγόρο για να ξεκινήσουμε τις διαδικασίες».
Αποτεφρώθηκε η ηλικιωμένη;
Μεγάλη συζήτηση έχει γίνει και για την φήμη ότι η ηλικιωμένη αποτεφρώθηκε.
Με δήλωσή του στο Mega υπάλληλος του γραφείου τελετών που ανέλαβε την κηδεία της γυναίκας, λέει: «Ο τάφος είναι στο Α’ νεκροταφείο της Πάτρας. Εάν έχει ταφεί η γυναίκα αποδεικνύεται από τις ληξιαρχικές πράξεις. Ο τάφος έχει πληρωθεί για τρία χρόνια από τον Μάνο Δασκαλάκη και έχει υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ότι μετά την τριετία θα παραλάβει τα οστά της θανούσης».
Ο τάφος έχει μία φωτογραφία ενός άνδρα
Και συμπληρώνει: «Ο τάφος επάνω έχει μια φωτογραφία ενός άνδρα. Αν είναι δυνατόν να έχουν βάλει σε έναν τάφο δημοτικού νεκροταφείου το όνομα ενός ανθρώπου και να είναι κάποιος άλλος μέσα. Όταν εδώ οι υπεύθυνοι υποστηρίζουν ότι έχει γίνει ταφή, πώς είναι δυνατόν να μιλάνε κάποιοι για αποτέφρωση;».
Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Αντώνης Αλακιώτης, πρόεδρος Αποτεφρωτηρίου Ριτσώνας. «Αναγκαίο έγγραφο που απαιτείται για την έκδοση ληξιαρχικής πράξης για αποτέφρωση, είναι πιστοποιητικό ιατροδικαστή ότι εκ της νεκροψίας δεν προέκυψαν στοιχεία τα οποία θα απαιτήσουν περαιτέρω διερεύνηση των αιτιών θανάτου. Από τα δημοσιεύματα σχετικά με τον θάνατο της ιδιοκτήτριας του σπιτιού, αναφέρεται ότι ενδεχόμενα η αποτέφρωση να αποσβούσε τα εγκληματικά στοιχεία. Αυτό είναι ψευδές».
Τι αναφέρει για την υπόθεση ιατροδικαστής
Ο ιατροδικαστής, Σωκράτης Τσαντίρης μίλησε για την έρευνα αναφορικά με τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη στην Πάτρα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει ο ιατροδικαστής η ηλικιωμένη γυναίκα απεβίωσε εν μέσω νοσηλείας σε σοβαρή κατάσταση, έλαβε πιστοποιητικό θανάτου με παθήσεις γυναικολογικών οργάνων. «Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να έχει γίνει και κάτι άλλο, να υπάρχει και ένας έτερος εξωγενής παράγοντας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαντίρης.
Εξήγησε πως όταν ο θάνατος επέρχεται φυσικά, είτε από γνωστή ασθένεια, δεν παραπέμπεται το περιστατικό σε ιατροδικαστή. Αυτός ο θάνατος πιστοποιείται από τον γιατρό που παρακολουθούσε τα χρόνια προβλήματα υγείας. Ερωτηθείς για το αν υπάρχει περίπτωση να διενεργηθεί εκταφή και εάν θα έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα, ο ιατροδικαστής είπε πως θα πρέπει πρώτα να μελετηθεί ο φάκελος και μετά, ενώ τα αποτελέσματα που θα προκύψουν θα είναι ασφαλή.