Νέα στοιχεία στο «φως» στη Λάρισα – Πώς απέδρασε ο βαρυποινίτης

Είχε καταδικατεί για βαριά ποινικά αδικήματα

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν νέα στοιχεία για την απόδραση του βαρυποινίτη από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία.

 

 

O κρατούμενος νοσηλευόταν φρουρούμενος στο Νοσοκομείο και λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης κατάφερε να ξεφύγει με… κινηματογραφικό τρόπο.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, έβγαλε τις χειροπέδες και χωρίς οι αστυνομικοί να καταλάβουν το παραμικρό κατέβηκε μέσω μιας υδρορροής που υπήρχε δίπλα από το εξωτερικό παράθυρο.

Νοσηλευόταν σε μονόκλινο και όχι στον ειδικό θάλαμο

Σύμφωνα με το τοπικό ενημερωτικό μέσο onlarissa.gr, ο κρατούμενος νοσηλευόταν φρουρούμενος σε κανονικό μονόκλινο θάλαμο και όχι στον ειδικό θάλαμο που χρησιμοποιείται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο επειδή είχε καταναλώσει ποσότητα χλωρίνης και μάλιστα η κατάστασή του κρινόταν ιδιαίτερα σοβαρή. Ο 38χρονος νοσηλευόταν ήδη για μία εβδομάδα και βάσει πληροφοριών αναμενόταν να λάβει εξιτήριο την ερχόμενη Δευτέρα, καθώς η υγεία του είχε σημειώσει μεγάλη πρόοδο.

Όπως όλα δείχνουν, ο 38χρονος κατάφερε να ξεκλειδώσει τις χειροπέδες που του είχαν φορέσει και εν συνεχεία να φύγει από το παράθυρο, χρησιμοποιώντας τη σωλήνωση της υδρορροής του νοσοκομείου.

Είχε καταδικαστεί για βαριά ποινικά αδικήματα

Μόλις έγινε αντιληπτή η απόδραση εξαπολύθηκε ανθρωποκυνηγητό, προκειμένου να εντοπιστεί ο 38χρονος, ο οποίος έχει στην… πλάτη του καταδίκες για βαριά ποινικά αδικήματα.

Μάλιστα, εξέτιε ποινή κάθειρξης 20 ετών και κρατούνταν από τις αρχές Αυγούστου στις φυλακές της Λάρισας. Ο 38χρονος είναι γεννημένος στη Λάρισα και κατοικούσε στο Ζεφύρι της Αττικής.