Νέα Ερυθραία: Η κατάθεση-σοκ του «Σαμουράι» – «Του είπα μου έχεις κάνει μάγια και τον πυροβόλησα»

«Γύρισα σπίτι και προσπαθώ να χαλαρώσω λίγο, επίσης ξαναγέμισα το περίστροφο το οποίο είχε αδειάσει, σε περίπτωση που μου επιτεθούν», αναφέρει μεταξύ άλλων ο δράστης

Συγκλονίζει η μαρτυρία τoυ 40χρονου που το περασμένο Σάββατο πυροβόλησε και σκότωσε τον υπάλληλο φυσικού αερίου στην Νέα Ερυθραία.

Όπως αναφέρει στην κατάθεση του ο δράστης, πήγε στο σπίτι του συναδέλφου του θύματος οπλισμένους.

Αφού είδε και τους δύο άνδρες, είπε στο θύμα «ξέρω ότι μου έχεις κάνει μάγια» και αφού εκείνος αρνήθηκε, πλησιάζοντάς τον, τότε τον πυροβόλησε εν ψυχρώ με το περίστροφό του.

 

Σοκάρει η κατάθεσή του

«Τότε ανέβηκα στο σπίτι μου, πήρα το περίστροφο και πήγα προς το σπίτι του Π. καθώς γνώριζα πως θα τους έβρισκα κάπου εκεί έξω. Φτάνοντας εκεί κοντά, τους είδα και τους δύο έξω από ένα άλλο σπίτι. Τότε είπα στο Β., «ξέρω ότι μου έχεις κάνει μάγια». Άμεσα αυτός μου είπε όχι εγώ και κινήθηκε προς το μέρος μου. Τότε εγώ έβγαλα το περίστροφο και πυροβόλησα προς αυτόν, νομίζω τρεις φορές τα πόδια, καθώς δεν είχα πρόθεση να τον σκοτώσω και μετά ο Π. μου είπε «έχεις τρελαθεί» και εγώ του έριξα νομίζω δύο ή τρεις φορές τα πόδια ή προς το γοφό.

Μετά γύρισα σπίτι και προσπαθώ να χαλαρώσω λίγο, επίσης ξαναγέμισα το περίστροφο το οποίο είχε αδειάσει, σε περίπτωση που μου επιτεθούν. Επειδή άκουγα φασαρία που έξω ξανά κατέβηκα και βρισκόμενος στην πυλωτή είδα αστυνομικούς. Οπότε προκειμένου να μην με πυροβολήσουν βλέποντας το όπλο, το άφησα στην πυλωτή πήγα προς αυτούς και παραδόθηκα. Το όπλο και τα φυσίγγια τα είχα προμηθευτεί για αυτοπροστασία από έναν αλλοδαπό πριν περίπου έξι μήνες δεν θέλω ωστόσο να πω πως τον λένε γιατί φοβάμαι για τη ζωή μου. Τα ναρκωτικά τα έχω για προσωπική μου χρήση καθώς είμαι χρήστης ναρκωτικών και τα είχα προμηθευτεί χθες από την Περιοχή του Αγίου Σωτήρος στο Μενίδι. Τα άλλα αντικείμενα όπως τα ξίφη τα δρεπάνια τα είχα καθώς εκπαιδευόμουν σε ιαπωνικές πολεμικές τέχνες».

Υπενθυμίζεται πως ο 40χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την δολοφονία του υπαλλήλου εταιρίας φυσικού αερίου και του τραυματισμούς ενός ακόμη.

Ο κατηγορούμενος για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα θα κρατηθεί στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, μέχρι να ολοκληρωθεί η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη που ζήτησε η ανακρίτρια.