Μύκονος: Συμμορία «ξάφριζε» βίλες – Είχαν βγάλει πάνω από 630.000 ευρώ από κλοπιμαία

Οι αστυνομικοί εντόπισαν κατά τη διάρκεια περιπολιών επ’ αυτοφώρω τους δράστες

Στη σύλληψη ενός 38χρονου αλλοδαπου, ο οποίος κατηγορείται για σύσταση συμμορίας και διάπραξη διακεκριμένων κλοπών κατά συναυτουργία, προχώρησαν το Σάββατο (17/7) αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου.

 

 

 

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση περιλαμβάνει άλλα δύο άτομα, συνεργούς του συλληφθέντα.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικών καταγγελιών, συνδυαστικής αξιοποίηση στοιχείων και μελέτης του τρόπου ενέργειας των δραστών, οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει από αρχές του Ιουλίου εγκληματική ομάδα και προέβαιναν σε διάπραξη κλοπών από πολυτελείς κατοικίες, αφαιρώντας χρήματα, τιμαλφή ειδή ρουχισμού-ένδυσης και ηλεκτρονικές συσκευές .

Οι αστυνομικοί εντόπισαν κατά τη διάρκεια περιπολιών επ’ αυτοφώρω τους δράστες κατά τον χρόνο που επιχειρούσαν να μπουν σε περιφραγμένο χώρο κατοικίας και έπειτα από πεζή καταδίωξη κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον 38χρονο.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας προσδιορίστηκε η εγκληματική τους δραστηριότητα και εξιχνιάστηκαν άλλες πέντε περιπτώσεις κλοπής (δύο σε απόπειρα και τρεις τετελεσμένες) το χρονικό διάστημα από 7-11 Ιουλίου, ενώ η αξία των κλοπιμαίων υπολογίζεται πάνω από 630.390 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου. Σημειώνεται ακόμη ότι, από τις αστυνομικές υπηρεσίες στο Νότιο Αιγαίο έχει τεθεί σε εφαρμογή ενισχυμένο πρόγραμμα ασφάλειας και αστυνόμευσης, ανταποκρινόμενες με κάθε δυνατό τρόπο στη διασφάλιση ενός σταθερού και ασφαλούς περιβάλλοντος για τους πολίτες, καθ’ όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.