Ληστεία στην οδό Μητροπόλεως: Έτσι έπιασαν τον ληστή

Ήταν οπλισμένος σαν αστακός

Επί 15 ημέρες κυνηγούσαν έναν από τους δύο ληστές της τράπεζας στην οδό Μητροπόλεως οι άνδρες της αστυνομίας.

 

 

 

Ο δράστης, σύμφωνα με τον Μαρίνο Αλειφέρη, άλλαζε συχνά φτηνά ξενοδοχεία τα οποία χρησιμοποιούσε ως καταλύματα και ήταν σχεδόν πάντα οπλισμένος.

Σήμερα, ήταν η μέρα που αποφάσισαν να τον συλλάβουν.

Ακολούθησαν το ταξί που πήρε και μόλις κατέβηκε από αυτό τον περικύκλωσαν και τον συνέλαβαν στην Κατεχάκη.

Ο άνδρας χαρακτηρίζεται από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ως “επικίνδυνος ληστής τραπεζών”. Πάνω του βρέθηκαν ένα καλάσνικοφ και δύο πιστόλια.

Η ληστεία

Είναι ο ένας από τους δυο που μέσα μεσημέρι στις 14 Σεπτεμβρίου είχαν μπει σε υποκατάστημα τράπεζας στη Μητροπόλεως, είχαν πάρει τα λεφτά και είχαν διαφύγει με τα πόδια.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο 33χρονος συλληφθείς είναι δραπέτης και ειδικότερα εξέτιε πολυετή ποινή φυλάκισης (46 ετών και 5 μηνών) για διακεκριμένη ληστεία κατά συναυτουργία με πυροβόλο όπλο, διακεκριμένη αντίσταση από πρόσωπο που οπλοφορεί, απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, διακεκριμένη οπλοκατοχή από κοινού, παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών.

Ο 33χρονος στις 2 Αυγούστου 2021 παραβίασε τους όρους χορήγησης τακτικής πενθήμερης άδειας απουσίας από κατάστημα κράτησης και από τότε τον αναζητούσε η ΕΛΑΣ.

Πηγή: newsit