Λέων για δίκη Πισπιρίγκου: Ο Δασκαλάκης είπε τα πραγματικά γεγονότα – Θα συνεκτιμηθούν τα λεγόμενά του

Ο ιατροδικαστής σημείωσε ότι «είναι ένα δικαστήριο με ιδιαίτερα ιατρικό χαρακτήρα»

Για τη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου και την κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη, μίλησε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Ειδικότερα, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό» ου ΑΝΤ1, επισήμανε ότι «ο μάρτυρας είπε τα πραγματικά γεγονότα, θεωρώ, και θα εκτιμηθούν τα λεγόμενα του, μαζί με τα ευρήματα των ιατροδικαστών και των ειδικών».

Σε ό,τι αφορά τους ισχυρισμούς του Αλέξη Κούγια ότι η δόση κεταμίνης που χορηγήθηκε στην άτυχη Τζωρτζίνα δεν ήταν θανατηφόρα, ο ιατροδικαστής σχολίασε ότι «η ιατροδικαστική έκθεση λέει σαφώς την αιτία θανάτου, αναφέροντας πως πρόκειται για θανατηφόρα δόση κεταμίνης».

Πρόσθεσε ότι «η κεταμίνη χορηγείται από εξειδικευμένους γιατρούς, όχι από κάθε γιατρό. Κεταμίνη δεν μπορούμε να αγοράσουμε από το φαρμακείο».

Ακόμα, σημείωσε ότι «είναι ένα δικαστήριο με ιδιαίτερα ιατρικό χαρακτήρα, οι δικαστές θα “κουραστούν”, καθώς θα ακουστούν πολλοί ιατρικοί όροι. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, η ποσότητα είναι ξεκάθαρη. Οι ιατροδικαστές φθάνουμε σε μια αιτία θανάτου. Το ποιος μπορεί να έκανε κάτι, είναι θέμα άλλων να το πουν».

Ερωτηθείς για το κατά πόσον λαμβάνεται υπόψη το γεγονός ότι δεν έχει αποκαλυφθεί η διαδρομή της κεταμίνης, και το πώς, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έφτασε στα χέρια της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο Γρηγόρης Λέων απάντησε ότι «μπορεί να έχουμε πχ. μια δολοφονία με πυροβολισμό από κοντινή απόσταση. Δεν σημαίνει ότι αν δεν βρούμε το όπλο, ότι δεν έχουμε δράστη. Σε πολλά εγκλήματα υπάρχουν συλλήψεις και αποδίδονται κατηγορίες, χωρίς να έχει βρεθεί το όπλο του εγκλήματος».

Απαντώντας στην επίθεση του Αλέξη Κούγια σχετικά με σεμινάριο ιατροδικαστικής στο οποίο διδάσκει, ο Γρηγόρης Λέων απάντησε ότι «είναι γνωστό και αναρτημένο στο βιογραφικό μου ότι επί σειρά ετών με καλούν πανεπιστήμια και κολλέγια του εξωτερικού για διαλέξεις πάνω στην επιστήμη μου. Φέτος, το συγκεκριμένο κολλέγιο μου ζήτησε να συμμετέχω σε μια σειρά σεμιναρίων που σε καμία περίπτωση δεν σε κάνει ιατροδικαστή. Το δίπλωμα γράφει ότι παρακολούθησα το σεμινάριο του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού φορέα».