Κρήτη: Oικιακές συσκευές που ήταν γεμάτες κοκαϊνη, χειροπέδες σε πατέρα και γιο

Είχαν βρει τον τρόπο να φέρνουν κοκαϊνη από το εξωτερικό και να θησαυρίζουν. Οι αστυνομικοί όμως αξιοποίησαν τις πληροφορίες των τελευταίων ημερών και αυτή τη φορά, εμφανίστηκαν ένα βήμα μπροστά…

Ένα κύκλωμα ναρκωτικών εξάρθρωσαν οι αστυνομικές αρχές στην Κρήτη βάζοντας «μπλόκο» στη νέα παρτίδα κοκαΐνης που έφτανε στο νησί και που πλησίαζε τα 2 κιλά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση ήρθε στο φως τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, με τη σύλληψη τριών ατόμων, ωστόσο οι έρευνες για τη δράση του συγκεκριμένου κυκλώματος είχαν ξεκινήσει αρκετό καιρό πριν.

Οι αστυνομικοί παρακολουθούν έναν 49χρονο και τον 22χρονο γιο του καθώς είχαν πληροφορίες ότι μετέφεραν και εμπορεύονταν ναρκωτικά. Όπως διαπιστώθηκε, ο πατέρας με τον γιο έφευγαν τακτικά από την Κρήτη και έκαναν ταξίδια στο εξωτερικό όπου έρχονταν σε επαφές με εμπόρους ναρκωτικών και προμηθεύονταν ποσότητες κοκαΐνης.

Μόλις γινόταν η αγοραπωλησία οι δύο άνδρες κανόνιζαν να προμηθευτούν οικιακές συσκευές μέσα στις οποίες έκρυβαν την κοκαΐνη. Στη συνέχεια, πήγαιναν σε μεταφορική εταιρία και έδιναν τις οικιακές συσκευές για να τις μεταφέρουν στην Αττική. Εκεί, είχαν επιστρατεύσει μία 40χρονη γυναίκα από την Αλβανία, προκειμένου να πάει να παραλάβει τα δέματα με τις οικιακές συσκευές.

Οι αστυνομικοί γνωρίζοντας ότι μία ακόμα μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης είχε ξεκινήσει από το εξωτερικό με προορισμό αρχικά την Αττική και μετά την Κρήτη προχώρησαν σε έρευνα χθες στο Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου στον Προμαχώνα.

Εκεί, εντοπίστηκε φορτηγό στο οποίο πραγματοποιήθηκε έλεγχος, όπου μεταφέρονταν οι οικιακές συσκευές που μέσα τους είχαν κρύψει δύο δέματα τα οποία περιείχαν κοκαΐνη σε μορφή τούβλου συνολικού 1.726,4 γραμμαρίων. Οι άνδρες της αστυνομίας συνέλαβαν την 40χρονη γυναίκα στην Αττική ενώ λίγη ώρα αργότερα συνελήφθησαν ο 49χρονος με τον 22χρονο γιο του στο Ηράκλειο.

Παράλληλα οι αρχές, κατάσχεσαν συνολικά τέσσερα αυτοκίνητα και έξι κινητά τηλέφωνα καθώς και 550 ευρώ σε μετρητά που βρέθηκαν στα σπίτια του πατέρα και του γιου. Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου.

Πηγή: cretapost.gr