Κιλκίς: Εξιχνιάστηκε υπόθεση ληστείας σε βάρος ταχυδρομικού διανομέα ύστερα από 10 χρόνια

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τριών ατόμων που είχαν αφαιρέσει χρηματικό ποσό 30.000 ευρώ

Εξιχνιάστηκε ληστεία σε βάρος ταχυδρομικού διανομέα που έγινε πριν από δέκα χρόνια, το Δεκέμβριο του 2012, σε περιοχή του Κιλκίς.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τριών ατόμων που είχαν αφαιρέσει χρηματικό ποσό 30.000 ευρώ.

Ειδικότερα, το πρωί της 6ης Δεκεμβρίου 2012, σε περιοχή του Κιλκίς, οι δύο από τους ημεδαπούς, με την απειλή όπλου που έφερε ένας εξ αυτών, ακινητοποίησαν ταχυδρομικό διανομέα και τον εξανάγκασαν να βγει από το όχημα που χρησιμοποιούσε για τη διανομή αλληλογραφίας.

Στη συνέχεια αφαίρεσαν το παραπάνω όχημα, μέσα στο οποίο υπήρχε μια τσάντα με το χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ, προς διανομή σε οικισμούς του Κιλκίς.

Όπως διαπιστώθηκε, ο τρίτος συνεργός τους επέβαινε σε φορτηγό, το οποίο χρησιμοποίησαν για να εμποδίσουν και να επιβραδύνουν το όχημα του παθόντος.

Το όχημα του ταχυδρομικού διανομέα είχε εντοπιστεί από τους αστυνομικούς εγκαταλελειμμένο σε αγροτική περιοχή του Κιλκίς, όπου μέσα από την τσάντα είχε αφαιρεθεί το χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ανδρών, για το αδίκημα της ληστείας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης επέβαλε στους προαναφερθέντες ημεδαπούς ποινές κάθειρξης.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ