Κέρκυρα: Το DNA πρόδωσε ληστή που τραυμάτισε ιδιοκτήτρια μίνι μάρκετ

30χρονος Έλληνας ο ληστής - Άπραξε περίπου 1.000 ευρώ

Το γενετικό υλικό που βρήκαν οι αστυνομικοί των εγκληματολογικών ερευνών στο μίνι μάρκετ στην περιοχή Σωτηριώτισσα στο Κοντοκάλι της Κέρκυρας, μετά τη ληστεία που είχε κάνει το βράδυ της 23ης Νοεμβρίου ένας κουκουλοφόρος ο οποίος τραυμάτισε με μαχαίρι την ιδιοκτήτρια, οδήγησε στην αποκάλυψη της ταυτότητάς του.

Όπως αναφέρει το protothema.gr από την ανάλυση των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν, προέκυψε ότι ο κακοποιός που καταγράφηκε τότε από την κάμερα του καταστήματος να εισβάλει κρατώντας μαχαίρι και να εξαναγκάζει τη γυναίκα να του παραδώσει όσα χρήματα υπήρχαν στο ταμείο, ήταν ένας 30χρονος Έλληνας ο οποίος άρπαξε περίπου 1.000 ευρώ. Μάλιστα, στην προσπάθειά της να αμυνθεί, η ιδιοκτήτρια τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι από τη λάμα του μαχαιριού.

Κατά την διαφυγή του ληστή, τον καταδίωξε ένας υπάλληλος στη Δασική Υπηρεσία που είδε τι συνέβη, όμως εκείνος κατάφερε να του ξεφύγει. Μετά την εξιχνίαση της ληστείας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, τα ρούχα που φορούσε ο δράστης και το μαχαίρι με λάμα μήκους 14,5 εκατοστών που χρησιμοποίησε. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.