Ηράκλειο: Οπλοστάσιο και εκρηκτικά εντοπίστηκαν σε δύο σπίτια

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί από τους αστυνομικούς του τμήματος Μινώα Πεδιάδος, μετά και την ανακάλυψου πλήθους όπλων και εκρηκτικών στο σπίτι τους

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί από τους αστυνομικούς του τμήματος Μινώα Πεδιάδος, μετά και την ανακάλυψου πλήθους όπλων και εκρηκτικών στο σπίτι τους.

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Πρώτου Θέματος, κατά την διάρκεια της επιχείρησης, βρέθηκαν συνολικά δύο πιστόλια, έξι κυνηγετικά όπλα, 86 μεταλλικοί πυροκροτητές, δέκα συσκευασίες με πυρίτιδα, 658 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, 761 καψύλλια κυνηγετικών φυσιγγίων, γεμιστήρας, κάννες, λαβές, κλείστρα και άλλα εξαρτήματα κυνηγετικού όπλου και τυφεκίου και τρία μαχαίρια. Ακόμη, κατασχέθηκε μια πινακίδα κυκλοφορίας μοτοσυκλέτας για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή.

Οι δράστες παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου κατηγορούμενοι για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και διατάχθηκε η κράτησή τους ώσπου να απολογηθούν στον ανακριτή, ενώ εξετάζεται αν εμπλέκονται σε ληστείες ή εκρήξεις που έγιναν κατά καιρούς σε διάφορες περιοχές.