Την πρώτη του κατάθεση έδωσε πριν από μερικές ημέρες στην Αστυνομία, από το Θριάσιο Νοσοκομείο της Αττικής όπου νοσηλεύεται τους τελευταίους μήνες, ο 36χρονος Κρητικός, ο οποίος τον περασμένο Οκτώβριο δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι από την 38χρονη εν διαστάσει σύζυγό του.
Όπως αναφέρει το neakriti.gr τις προηγούμενες ημέρες αστυνομικοί από το Λεκανοπέδιο της Αττικής μετέβησαν, με εντολή ανακρίτριας Ηρακλείου, στο Θριάσιο Νοσοκομείο, προκειμένου να λάβουν κατάθεση από τον 36χρονο εγκαυματία. Η κατάθεση του άτυχου άνδρα έλαβε χώρα στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται, εξαιτίας της κατάστασης της υγείας του.
Ο 36χρονος άνδρας φέρεται να μίλησε στους αστυνομικούς για το επίμαχο συμβάν, δίνοντας στοιχεία – μεταξύ άλλων – για την 38χρονη εν διαστάσει σύζυγό του, η οποία παραμένει προσωρινά κρατούμενη από τον περασμένο Οκτώβριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο παθών φέρεται να έκανε αναφορά και στο πώς βρέθηκε το επίμαχο βράδυ στο ξενοδοχείο στο κέντρο του Ηρακλείου, όπου η 38χρονη έμελλε να του πετάξει καυστικό υγρό προκαλώντας του σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο, τον λαιμό, αλλά και το χέρι του.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο άτυχος άνδρας παραμένει σοβαρή.
Το πρωτόγνωρο για τα κρητικά – και όχι μόνο – χρονικά περιστατικό έλαβε χώρα τον περασμένο Οκτώβριο, σε ξενοδοχείο στο κέντρο του Ηρακλείου, όπου μια 38χρονη γυναίκα πέταξε καυστικό υγρό στον εν διαστάσει σύζυγό της, προκαλώντας του σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο, τον λαιμό και το χέρι του.
Ο 36χρονος Κρητικός διακομίστηκε εσπευσμένα στο ΠΑΓΝΗ, ωστόσο λίγες ώρες αργότερα μεταφέρθηκε στην Αθήνα και το Θριάσιο Νοσοκομείο, καθώς τα εγκαύματα που υπέστη έχρηζαν εξειδικευμένης ιατρικής περίθαλψης. Η 38χρονη είχε τότε διαφύγει από το σημείο και για μερικά 24ωρα παρέμενε άφαντη. Τελικά, λίγες ημέρες μετά το συμβάν παραδόθηκε στην ΕΛ.ΑΣ., συνοδευόμενη από τους δικηγόρους της.
Πριν από λίγους μήνες, εξάλλου, είχε γίνει γνωστό ότι το δείγμα υγρής ουσίας που συλλέχθηκε από το γυάλινο βάζο το οποίο κρατούσε η 38χρονη, η οποία είχε προφυλακιστεί μετά την απολογία της ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου, περιείχε εξαιρετικά υψηλή συγκέντρωση θειικών ανιόντων. Το γεγονός αυτό συνάδει με την περίπτωση το επίμαχο δείγμα να ήταν πυκνό υδατικό διάλυμα θειικού οξέος, του κατά κοινώς λεγόμενου βιτριολιού. Επισημαίνεται ότι η εν λόγω εξέλιξη καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της κατηγορούμενης, η οποία είχε αρνηθεί ότι το επίμαχο υγρό ήταν βιτριόλι.