Ημαθία: Τσέπωσε 20.000€ και χρυσές λίρες από ηλικιωμένους για δήθεν τροχαία ατυχήματα των παιδιών τους

Ειδικότερα, ο προαναφερόμενος μαζί με συνεργούς του, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με σκοπό τη διάπραξη τηλεφωνικών απατών σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων ατόμων

Η κινητοποίηση των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, με τη συνδρομή και αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξάνδρειας, είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθεί επ’ αυτοφώρω το μεσημέρι της Τετάρτης, σε περιοχή της Αλεξάνδρειας, ένας 37χρονος Αιγύπτιος, για τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων.

Ειδικότερα, ο προαναφερόμενος μαζί με συνεργούς του, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με σκοπό τη διάπραξη τηλεφωνικών απατών σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων ατόμων, με πρόσχημα ότι το παιδί τους τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα και χρειάζονται επειγόντως χρήματα για να χειρουργηθεί.

Χρησιμοποιώντας αυτή τη μεθοδολογία προσπάθησαν χθες να εξαπατήσουν μία 83χρονη γυναίκα και να της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο να το καταφέρουν καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, συγγενής της ηλικιωμένης έφτασε στο σημείο και αντιλήφθηκε ότι πρόκειται για απάτη. Ο δράστης, έγινε… καπνός όταν διαπίστωσε ότι δεν πρόκειται να πάρει τα χρήματα. Για το συμβάν ενημερώθηκε άμεσα η Αστυνομία.

Από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι με τον ίδιο τρόπο εξαπάτησαν το τελευταίο δίμηνο τρεις ηλικιωμένους σε διάφορες περιοχές της Ημαθίας και τους απέσπασαν συνολικά 20.750 ευρώ, πέντε χρυσές λίρες και κοσμήματα αξίας 1.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, στις 17/08/2022 μία 83χρονη σε χωριό της Ημαθίας, στις 12/09/2022 μία 76χρονη στην πόλη της Βέροιας και έναν 88χρονο στις 17/09/2022 σε χωριό της Ημαθίας.

Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των στοιχείων των συνεργών του, όσο και για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.