Ιερέας βρήκε χρήματα που προορίζονταν για απατεώνες!

H ηλικιωμένη είχε αφήσει τα χρήματα στα σκαλιά της εκκλησίας, όπως της είχαν ζητήσει τα μέλη της σπείρας

Η τύχη χαμογέλασε σε μια ηλικιωμένη από την Πάτρα που έβαλε στα σκαλιά μιας εκκλησίας χρήματα τα οποία θα παραλάμβαναν απατεώνες που την έπεισαν ότι η κόρη της έπρεπε να χειρουργηθεί και απαιτείται ένα υπέρογκο ποσό, καθώς τους δράστες πρόλαβε ένας… παπάς!

Όπως αναφέρει το protothema.gr η  υπόθεση είχε ξεκινήσει πριν από μερικές ημέρες, όταν η ηλικιωμένη δέχθηκε τηλεφώνημα από ένα “μαϊμού” γιατρό που της ζήτησε χρήματα για να χειρουργήσει την κόρη της που δήθεν ενεπλάκη σε σοβαρό τροχαίο στην περιοχή των Μεγάρων. Η γυναίκα είχε απαντήσει ότι διαθέτει μόλις 1.500 ευρώ και ο απατεώνας την έπεισε να τα βάλει σε μια σακούλα και να τα αφήσει στις σκάλες της εκκλησίας του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου.

Όμως, μόλις άφησε την σακούλα με χρήματα, η κόρη της επικοινώνησε μαζί της και κατάλαβε ότι είχε πέσει θύμα απάτης. Αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία, αλλά τα χρήματα δεν βρέθηκαν και oι αστυνομικοί υπέθεσαν ότι πρόλαβε να τα πάρει ο απατεώνας. Όμως, την ίδια κιόλας ημέρα εμφανίστηκε στα γραφεία της Ασφάλειας Πατρών ένας ιερέας και τους παρέδωσε μία σακούλα που είχε μέσα 800 ευρώ!

Όλα δείχνουν ότι ο εφημέριος της εκκλησίας είχε εντοπίσει τη σακούλα πριν φτάσουν οι απατεώνες για να την παραλάβουν. Ωστόσο, παραμένει αναπάντητο το ερώτημα γιατί είχε μέσα 800 και όχι 1.500 ευρώ, όπως είχε καταγγείλει η ηλικιωμένη… Η διαφορά των 700 ευρώ προβληματίζει, αλλά οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι μέσα στην ταραχή της η ηλικιωμένη δεν θυμάται πόσα χρήματα έβαλε.