Γνωστός ηθοποιός: Βίασε ανήλικη λίγη ώρα μετά την απόπειρα αυτοκτονίας της, λέει ο δικηγόρος των θυμάτων

Η τελευταία καταγγελία εις βάρος του γνωστού ηθοποιού έγινε το καλοκαίρι του 2021 - Πάνω από 7-8 οι περιπτώσεις για σεξουαλική κακοποίηση - Οι τελευταίες αποκαλύψεις

Βαρύτατη ποινική δίωξη ασκήθηκε κατά του ηθοποιού Λάμπρου Φιλίππου και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος για βιασμό κατά συρροή, κατ’ εξακολούθηση και μη, τετελεσμένο και σε απόπειρα από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο συνήγορος των τεσσάρων θυμάτων, ανέφερε σχετικά με τις καταγγελίες, ότι έγιναν από δύο αδελφές και άλλα δύο κορίτσια, ενώ υπήρχαν και άλλες περιπτώσεις με σεξουαλική παρενόχληση κοριτσιών, που δεν υπάγονται στο σημείο του βιασμού, αλλά ενέχονται στο πλαίσιο της σεξουαλικής παρενόχλησης, τονίζοντας πως «είναι πάνω από 7-8 οι περιπτώσεις, με μια διαχρονική πορεία. Η τελευταία καταγγελία έγινε το καλοκαίρι του 2021».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, «ο καταγγελλόμενος είχε σχέση με τη μια αδελφή, όταν ήταν σε ηλικία 15 ετών, σε βάρος της οποίας υπήρξε κακοποιητική συμπεριφορά από τον καταγγελλόμενο. Η 14χρονη αδελφή της δεν έδειξε καμία συναίνεση και υπέστη βιασμό από τον σύντροφο της αδελφής της».

«Όταν έγινε γνωστό το περιστατικό, η 14χρονη έκανε απόπειρα αυτοκτονίας, την έσωσε η αδελφή της και είναι εντυπωσιακό πως εκείνη την ημέρα ο ηθοποιός πήγε στο σπίτι και επανέλαβε την ίδια συμπεριφορά σε βάρος ενός ουσιαστικά ημιλιπόθυμου κοριτσιού» συγκλονίζει ο κ. Πανταζής.

Τι λέει ο ηθοποιός που κατηγορείται για βιασμούς κατά συρροή

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές που επικαλείται η εκπομπή «ο ηθοποιός αρνείται στο σύνολό τους τις πράξεις του βιασμού τις οποίες του αποδίδουν οι τέσσερις γυναίκες, επισημαίνοντας ότι όλες οι σεξουαλικές συνευρέσεις είχαν συναινετικό χαρακτήρα. Μάλιστα προς υπεράσπιση του εαυτού του κατέθεσε 1.800 σελίδες με τυπωμένα μηνύματα και email, τα οποία λάμβανε από τις μηνύτριες, ακόμη και μετά τις πράξεις σεξουαλικής κακοποίησης που κατήγγειλαν στις Αρχές.

Ζητούσε παραίτηση Μενδώνη λόγω Λιγνάδη

Τον Μάρτιο του 2021 ήταν ανάμεσα στους 1.238 ηθοποιούς που υπέγραφαν κείμενο που ζητούσε την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, με αφορμή την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Χθες, έγινε γνωστό πως σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμούς κατ’ εξακολούθηση! Πρόκειται για τον ηθοποιό Λάμπρο Φιλίππου που το όνομά του βρισκόταν στο νούμερό 17 από τις συνολικά 1238 υπογραφές ηθοποιών που ζητούσαν την απομάκρυνση της υπουργού Πολιτισμού για τον απευθείας διορισμό του Δημήτρη Λιγνάδη, στη θέση του διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.