Φυλακές Μαλανδρίνου: Δυο βαρυποινίτες οι δράστες της επίθεσης με μαχαίρι στον σωφρονιστικό υπάλληλο

Πρόκειται για αλλοδαπούς οι οποίοι εκτίουν πολυετείς ποινές κάθειρξης για ληστείες

Δυο ήταν, τελικά, οι δράστες της επίθεσης με μαχαίρι στον 35χρονο σωφρονιστικό υπάλληλο στο κατάστημα κράτησης Μαλανδρίνου, το βράδυ της Δευτέρας.

 

 

 

 

Περί τίνος πρόκειται

Σύμφωνα με πληροφορίες του Πρώτου Θέματος, πρόκειται για αλλοδαπούς οι οποίοι εκτίουν πολυετείς ποινές κάθειρξης για ληστείες.

Ωστόσο, παραμένει άγνωστος ο λόγος για τον οποίο προκάλεσαν το αιματηρό επεισόδιο. Αρχικά, οι δύο κρατούμενοι ηλικίας 34 και 37 χρόνων απείλησαν τον 35χρονο φύλακα με ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι, αλλά στην συνέχεια ο 37χρονος τον τραυμάτισε στην κοιλιακή χώρα.

Ακινητοποιήθηκαν άμεσα

Οι δράστες ακινητοποιήθηκαν από άλλους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και αφοπλίστηκαν, ενώ ακολούθησε έρευνα στο κελί τους, όπου βρέθηκαν άλλο ένα αυτοσχέδιο σουβλί και ένα κατσαβίδι.

Ο 35χρονος σωφρονιστικός διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας, όπου παραμένει για νοσηλεία χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του. Σε βάρος των δυο κρατουμένων διενεργείται πειθαρχικός έλεγχος, ενώ από τους αστυνομικούς του τμήματος Δωρίδας έχει σχηματιστεί και δικογραφία για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και εισαγωγή οπλισμού σε χώρο κράτησης.