Εξιτήριο με χειροκροτήματα για τους δύο αστυνομικούς που τραυματίστηκαν στους Αγ. Αναργύρους

Τι ανέφερε για το περιστατικό αυτόπτης μάρτυρας

Εξιτήριο έλαβαν οι δύο αστυνομικοί οι οποίοι τραυματίστηκαν στους Αγίους Αναργύρους, κατά τη διάρκεια αιματηρού επεισοδίου με πυροβολισμούς.

 

 

 

Όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο που δημοσίευσε η Ελληνική Αστυνομία στο Facebook, στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου νοσηλεύονταν οι δύο αστυνομικοί, πήγαν συνάδελφοί τους και τούς επέστρεψαν με περιπολικό στο σπίτι.

Συγκλονίζει αυτόπτης μάρτυρας που βοήθησε τον τραυματισμένο αστυνομικό

Στο μεταξύ, συγκλονίζει η μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα που βρέθηκε μπροστά στη συμπλοκή, το βράδυ του Σαββάτου. Ο Χρήστος Νικητέας μίλησε στο Live News και περιέγραψε καρέ καρέ τις κινήσεις του όταν βρέθηκε μπροστά στη συμπλοκή, αλλά και πώς βοήθησε τον τραυματία αστυνομικό που δέχτηκε τα πυρά του δράστη.

«Βρισκόμουν γύρω στα 100 μέτρα μακριά από το συμβάν. Είχα ένα όχημα πιο μπροστά από μένα. Ξαφνικά ακούστηκαν πυροβολισμοί, το όχημα που ήταν μπροστά από εμένα έκανε αναστροφή κι εγώ συνέχισα την πορεία μου. Πλησιάζοντας προς τους πυροβολισμούς που είχα ακούσει είδα ένα περιπολικό με ανοιχτές τις πόρτες και ένα κύριο, που εκ των υστέρων έμαθα ότι ήταν συνάδελφος εκτός υπηρεσίας των παιδιών, και μου έκανε νόημα να περάσω», δήλωσε αρχικά ο Χρήστος Νικητέας.

«Στα δεξιά μου είδα τον οδηγό του περιπολικού να προσπαθεί να περάσει χειροπέδες στον δράστη και τελευταία στιγμή ρίχνω μία ματιά στο περιπολικό και βλέπω ένα νεαρό άντρα, αστυνομικό, να είναι μέσα και να κρατάει το στήθος και το πόδι του και να φωνάζει. Χωρίς δεύτερη σκέψη λειτούργησε μέσα στο μυαλό μου αυτό που μου έμαθε η οικογένειά μου, ότι όλοι είμαστε αδέλφια και πετάχτηκα από το αυτοκίνητο, έτρεξα στον πρώτο αστυνομικό και τον ρώτησα αν χρειάζεται βοήθεια. Μου είπε να πάω στον συνάδελφό του που είχε τραυματιστεί», είπε στο MEGA.

Ο αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε πως δεν ήξερε πόσο τραυματισμένος ήταν ο αστυνομικός, γιατί δεν μπορούσε να δει τις πληγές του. «Δεν άφησα το χέρι μου λεπτό. Προσπαθούσα με λέξεις και ενθαρρυντικά λόγια να τον κρατήσω στη ζωή. Τα λόγια του ήταν συγκλονιστικά και με έκανε να συγκινηθώ και πείσμωσα περισσότερο να τον στηρίξω σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Μου έλεγε ότι έχει τη γυναίκα του και την μπέμπα του. Εκείνα τα δευτερόλεπτα που άκουσα τις σκέψεις του μου έχουν μείνει χαραγμένα μέσα στη ψυχή. Ο άνθρωπος αυτός διακινδύνεψε τη ζωή του έχοντας οικογένεια και ένα παιδί να τον περιμένουν στο σπίτι», ανέφερε.