Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών στη Θεσσαλονίκη: Άνω των 45.000 ευρώ η λεία τους

Τι αναφέρει η ΕΛΑΣ

Πέραν της αστυνόμευσης του Νομού Θεσσαλονίκης με πεζές και εποχούμενες περιπολίες, συστηματικές και στοχευμένες δράσεις που οδηγούν σε αυτόφωρες συλλήψεις για διάφορα αδικήματα, Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης διενεργούν έρευνες σχετικά με υποθέσεις που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι δράστες.

 

 

 

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς εξιχνίασαν ληστεία και τρείς περιπτώσεις κλοπής που έλαβαν χώρα στην περιοχή αρμοδιότητάς τους κατά τα έτη 2020 και 2021.

Για ποιους σχηματίστηκε δικογραφία

Συγκεκριμένα, σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος τριών Ρομά, 32 ετών οι οποίοι είχαν συγκροτήσει ομάδα προκειμένου να προβαίνουν σε διαρρήξεις οχημάτων και ληστείες, κατά περίπτωση.

Πώς δρούσαν

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους ήταν η συλλογή πληροφοριών για την οικονομική κατάσταση των υποψήφιων θυμάτων τους και η επιλογή ατόμων που συνήθιζαν να μεταφέρουν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Επιπρόσθετα, φρόντιζαν να γνωρίζουν και να κινούνται στην ίδια περιοχή, ώστε να επιλέγουν τα καταλληλότερα σημεία προσέγγισης, απόκρυψης και διαφυγής.

Εναλλάσσοντας ρόλους, διέπραξαν μία ληστεία, μία απόπειρα κλοπής και μία κλοπή, ενώ η λεία τους ξεπερνά τις 45.000 ευρώ.

Επιπλέον, αστυνομικοί της ίδιας Υπηρεσίας σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος δύο Ρομά, 32 και 23 ετών, για περίπτωση κλοπής, καθώς προσποιούμενοι υπαλλήλους ΔΕΔΔΗΕ εισήλθαν σε διαμέρισμα 58χρονης γυναίκας ελληνικής καταγωγής, απ’ όπου αφαίρεσαν, με τη μέθοδο της απασχόλησης, 800 ευρώ και λίρες.

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.