Επίθεση στο Νέο Ηράκλειο: Αυτός είναι ο χρυσαυγίτης αντιεμβολιαστής που συνελήφθη (Εικόνες)

Eίχε προσαχθεί και την 25η Μαρτίου του 2019, για επεισόδια σε παρέλαση

Στα γραφεία της Κρατικής Ασφάλειας οδηγήθηκε ο 30χρονος Μάριος Παπαδιονυσίου ο χρυσαυγίτης και αντιεμβολιαστής που συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας, για την επίθεση εναντίον μελών του ΚΕΕΡΦΑ, στην πλατεία Νέου Ηρακλείου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πρόκειται για γνωστό ακροδεξιό και αντιεμβολιαστή, ο οποίος είχε προσαχθεί τον περασμένο Ιούλιο για τα επεισόδια στη συγκέντρωση αντιεμβολιαστών στην Αθήνα.

Επίσης, είχε προσαχθεί και την 25η Μαρτίου του 2019, για επεισόδια σε παρέλαση.

Αυτός είναι ο χρυσαυγίτης αντιεμβολιαστής που συνελήφθη στα επεισόδια στο Νέο Ηράκλειο [εικόνες]

Ο 30χρονος εντοπίστηκε στα Άνω Λιόσια, όπου και συνελήφθη. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι υπάρχει οπτικό υλικό από βίντεο για την επίθεση στο Νέο Ηράκλειο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τον έναν χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής. Ο 30χρονος αναγνωρίστηκε από παθόντες.

Μαριος Παπαδιονυσίου Χρυσαυγιτης

Χθες, ο 30χρονος, μαζί με άλλα 15 άτομα επιτέθηκε στους συγκεντρωμένους και δημιουργήθηκε επεισόδιο με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 4 άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανήκει στη φασιστική ομάδα Propatria (στα λατινικά η φράση: για την πατρίδα) τα μέλη της οποίας ως κοινό έχουν την ενασχόληση με τις πολεμικές τέχνες σε δικά τους κλειστά club, και όπως οι ίδιοι λένε:

H ομάδα Propatria βάζει πάνω από όλα την Εθνική μας καταγωγή, την Ευρωπαϊκή μας ταυτότητα και τα Εθνικιστικά μας ιδεώδη. Αυτοί είναι οι τρεις βασικοί πυλώνες τους οποίους υιοθετούν όλοι όσοι συμμετέχουν στο Propatria. Στις τάξεις μας και στα φεστιβάλ μας μπορείς να συναντήσεις από Εθνικιστές, Εθνικοσοσιαλιστές, Φασίστες με κοινό το ριζοσπαστικό στοιχείο που είναι έντονο ανάμεσα τους”.

Νέο ηράκλειο

Η νέα φασιστική επίθεση σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο Νέο Ηράκλειο, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης της ΚΕΕΡΦΑ για τον ένα χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής.

Μία ομάδα 15 ατόμων με μαύρα ρούχα και κράνη, επιτέθηκε σε συγκεντρωμένο κόσμο με αποτέλεσμα να υπάρχουν τρεις τραυματίες.

Σε βίντεο που δημοσίευσε στο facebook, από την επίθεση σε μέλη της η ΚΕΕΡΦΑ, καταγγέλλει ολιγωρία της ελληνικής αστυνομίας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά “ομάδα φασιστών επιτέθηκε σε εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ με την κάλυψη της αστυνομίας”.

Στο βίντεο φαίνονται άνδρες που επιτίθενται σε βάρος των διαδηλωτών, ενώ ένας από αυτούς κλωτσά άτομο που είναι πεσμένο στο έδαφος.