Επεισόδια στον Ασπρόπυργο: Ρομά έβαλαν φωτιά σε κατάστημα με ελαστικά στη λεωφόρο ΝΑΤΟ

Ακινητοποιήθηκαν συρμοί του Προαστιακού σε Άνω Λιόσια και Ασπρόπυργο κατόπιν εντολής της Πυροσβεστικής

Επεισόδια εκτυλίχθηκαν νωρίτερα στον Ασπρόπυργο, όπου Ρομά διαμαρτύρονται για τον πυροβολισμό του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη από αστυνομικό.

 

 

Στον Ασπρόπυργο, δεκάδες Ρομά έβαλαν φωτιές κοντά στη σιδηροδρομική γραμμή, με συνέπεια να παρατηρηθούν καθυστερήσεις στα δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηροδρόμου.

Το βράδυ της Τετάρτης, δε, στην περιοχή του Ασπρόπυργου στη λεωφόρο ΝΑΤΟ 120, σύμφωνα με την ΕΡΤ, σημειώθηκε διάρρηξη και εμπρησμός σε κατάστημα με ελαστικά. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση της φωτιάς.

Στο μεταξύ, εκτεταμένα επεισόδια καταγράφηκαν και στα Μέγαρα, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα από το 39ο έως το 42ο χλμ στην Εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου μεταξύ Πάχης και Μεγάρων. Εκτροπή οχημάτων έγινε από την παλιά Εθνική Οδό ενώ η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε λίγο πριν τις 21.30 το βράδυ της Τετάρτης.

Νωρίτερα, όπως ενημέρωσε η Hellenic Train, παραμένουν ακινητοποιήθηκαν δυο συρμοί σε Άνω Λιόσια και Ασπρόπυργο.

Η ενημέρωση αναφέρει: «Eξαιτίας φωτιάς κοντά στις γραμμές στην περιοχή του Ασπροπύργου, με εντολή της πυροσβεστικής η αμαξοστοιχία 1327 σταμάτησε στον σταθμό των Α. Λιοσίων και η αμαξοστοιχία 1326 στον σταθμό του Ασπροπύργου. Αναμένονται καθυστερήσεις στα δρομολόγια του προαστιακού».