Επεισόδια σε Εξάρχεια και ΑΣΟΕΕ: Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 6 προσαγωγές

Σε Πατησίων και Σόλωνος

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 6 προσαγωγές στα σημερινά επεισόδια που σημειώθηκαν σε Εξάρχεια και ΑΣΟΕΕ.

 

«Σε συνέχεια σημερινής Ανακοίνωσης, σχετικά με συγκέντρωση-πορεία στο κέντρο της Αθήνας και επιθέσεις σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων στην οδό Σόλωνος, ανακοινώνεται ότι οι έξι (6) προσαχθέντες», συνελήφθησαν, αναφέρει η ΕΛΑΣ σε ανακοίνωση της

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, για τα αδικήματα της απόπειρας σωματικών βλαβών, απείθειας, αντίστασης και παράβασης του Νόμου περί όπλων και θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελ

 

 

Σε ανακοινώσεις για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, τόσο έξω από την ΑΣΟΕΕ όσο και στη Σόλωνος, προέβη νωρίτερα  η ΕΛ.ΑΣ.

 

Σύμφωνα με την αστυνομία, στις 12.30 μ.μ., “με πρωτοβουλία διαφόρων Συλλογικοτήτων και Συνελεύσεων, πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο, κατά το οποίο συγκεντρώθηκαν σταδιακά περίπου 150 άτομα, στον χώρο των Προπυλαίων του Πανεπιστημίου Αθηνών”.

“Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι, μέσω τον οδών Πατριάρχη Γρηγορίου Ε΄- Ακαδημίας και Σίνα κινήθηκαν στην οδό Σόλωνος.

Οι πορευόμενοι αιφνιδιαστικά επιτέθηκαν με ρίψη πυροσβεστήρων, καρεκλών και άλλων αντικειμένων στις αστυνομικές δυνάμεις που ακολουθούσαν, οι οποίες άμεσα τους απώθησαν.

Οι συγκεντρωθέντες, στο ύψος της οδού Ζωοδόχου Πηγής, εκδήλωσαν εκ νέου επίθεση κατά των αστυνομικών δυνάμεων με ρίψη αντικειμένων.

Οι αστυνομικές δυνάμεις με χρήση των αναγκαίων μέσων τους απώθησαν και οι συγκεντρωθέντες διαλύθηκαν προς διάφορες κατευθύνσεις.

Από τις ανωτέρω επιθέσεις τραυματίσθηκαν πέντε αστυνομικοί, ενώ από το σημείο προσήχθησαν έξι άτομα.

Προανακρίσεως επελήφθη η Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής, ενώ για τα συμβάντα στην ανωτέρω συγκέντρωση, ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών” αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

 

Ακολούθησε δεύτερη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια στη Σόλωνος, με την οποία γνωστοποιείται ότι οι έξι προσαχθέντες, συνελήφθησαν.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, για τα αδικήματα της απόπειρας σωματικών βλαβών, απείθειας, αντίστασης και παράβασης του Νόμου περί όπλων και θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Η ανακοίνωση για τα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ

Για τα επεισόδια έξω από την ΑΣΟΕΕ η ΕΛ.ΑΣ αναφέρει ότι στις 15.30 “ομάδα 20-30 ατόμων τοποθέτησαν στην οδό Πατησίων (ρεύμα κυκλοφορίας προς Πατήσια), έμπροσθεν του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάδους, ζαρντινιέρες, καρέκλες, ξύλα και άλλα αντικείμενα και διέκοψαν την κυκλοφορία των οχημάτων”.

“Άμεσα μετέβησαν στο σημείο αστυνομικές δυνάμεις και το ειδικό όχημα ρίψης νερού. Η ομάδα των ατόμων τους επιτέθηκε με ρίψη πετρών.

Οι αστυνομικές δυνάμεις με κίνηση απώθησε την ομάδα των ατόμων, η οποία εισήλθε εντός του Οικονομικού Πανεπιστημίου.

Από το οδόστρωμα μετακινήθηκαν τα αντικείμενα και την 16.00 ώρα αποδόθηκε με ασφάλεια η οδός Πατησίων στην κυκλοφορία των οχημάτων” τονίζει η ΕΛ.ΑΣ.