«Ελευθέριος Βενιζέλος»: Στα «δίχτυα» των αρχών 28χρονος – Είχε διαπράξει 12 κλοπές

Πώς τον ταυτοποίησαν

Συνελήφθη το περασμένο Σάββατο (16/4) στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, 28χρονος Σύρος, κατηγορούμενος για κλοπές κατ’ εξακολούθηση.

 

 

Πώς τον ταυτοποίησαν

Οι αστυνομικοί ταυτοτοποίησαν τον 28χρονο ως τον δράστη κλοπών αντικειμένων από ταξιδιώτες αλλά και διαρρήξεων από σταθμευμένα οχήματα στην περιοχή του αεροδρομίου.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο 28χρονος εντοπίστηκε, μετά από αναζητήσεις, στο κέντρο της Αθήνας και συνελήφθη. Στην κατοχή του βρέθηκαν ηλεκτρονικές συσκευές που φέρεται ότι είχε αφαιρέσει νωρίτερα από επιβάτη του αεροδρομίου. Ο δράστης φέρεται ότι αρχικά παρακολουθούσε τον χώρο για εντοπισμό επιβατών και όταν αυτοί ήταν απασχολημένοι, τους αφαιρούσε τις τσάντες και τις αποσκευές τους.

Πώς δρούσε

Συχνά άλλαζε ενδυμασία, προκειμένου να καταστεί δυσκολότερος ο εντοπισμός του και αμέσως μετά επιβιβάζονταν σε Μέσο Μαζικής Μεταφοράς και διέφευγε.

Επιπλέον, σύμφωνα με την αστυνομία, φρόντιζε να πετάξει στη διαδρομή τα σακίδια και τις τσάντες που αφαιρούσε, ενώ τα κλεμμένα αντικείμενα τα διοχέτευε σε κλεπταποδόχους στις περιοχές της πλατείας Ομονοίας και του Μοναστηρακίου.

Από την έρευνα της Αστυνομίας εξιχνιάστηκαν 12 περιπτώσεις κλοπών, ενώ η έρευνα για την εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής του δραστηριότητας συνεχίζεται. Ο 28χρονος, που έχει κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για πλήθος αδικημάτων, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών