ΕΛ.ΑΣ: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα Ρομά – Άρπαξαν 60.000 ευρώ από ηλικιωμένους

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας

Στα «δίχτυα» της αστυνομίας βρίσκονται δύο Ρομά, 37 και 38 ετών, που συνελήφθησαν από αστυνομικούς του τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας, οι οποίοι κατηγορούνται για 35 υποθέσεις απάτης.

 

 

 

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, θύματά τους ήταν κυρίως ηλικιωμένοι τους οποίους προσέγγιζαν έξω από τράπεζες ή εμπορικά κέντρα παριστάνοντας άλλοτε τους λογιστές και άλλοτε τους υπαλλήλους της εφορίας. Έχοντας μαζί τους φορητή συσκευή POS χρέωναν τις κάρτες τους με ποσά από 500 έως 1.000 ευρώ για την εξόφληση δήθεν οφειλών που είχαν οι ίδιοι ή συγγενικά τους πρόσωπα.

Υπολογίζεται ότι τη συγκεκριμένη μέθοδο κατάφεραν να αποσπάσουν από τα θύματά τους ποσό που ξεπερνά τις 60.000 ευρώ.

Ακόμα, οι συλληφθέντες κατηγορούνται για τρεις ληστείες καθώς υποχρέωσαν με τη χρήση βίας ηλικιωμένους να κάνουν αναλήψεις χρημάτων που στη συνέχεια τους απέσπασαν.

Η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε πριν από περίπου ενάμιση μήνα και οι δύο συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη, ληστεία και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης. Αναζητούνται για συμμετοχή στην υπόθεση ακόμα τρία άτομα, συγγενείς των δύο συλληφθέντων.