Αρχηγείο ΕΛΑΣ: Μόνο τα αρμόδια πρόσωπα εκφράζουν τις επίσημες θέσεις της Αστυνομίας

Η Κατεχάκη προχώρησε σε αυτή την κίνηση, «φωτογραφίζοντας» στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας που διατυπώνουν προσωπικές απόψεις για τις υποθέσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη

Να μην λαμβάνονται υπόψιν για τις υποθέσεις που χειρίζεται η Ελληνική Αστυνομία, οι τοποθετήσεις που γίνονται από μη αρμόδια στελέχη ζήτησε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

 

Η Κατεχάκη προχώρησε σε αυτή την κίνηση, «φωτογραφίζοντας» στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας που διατυπώνουν προσωπικές απόψεις για τις υποθέσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως η υπόθεση του βιασμού και της μαστροπείας με θύμα μια 12χρονη στα Σεπόλια, σε τηλεοπτικές εκπομπές.

Για το λόγο αυτό, το Αρχηγείο υπογραμμίζει πως τις θέσεις της ΕΛ.ΑΣ. εκφράζουν μόνο τα αρμόδια στελέχη, σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο που ισχύει.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει:

«Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία λειτουργούν με συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο και η επίσημη θέση τους εκφράζεται κάθε φορά μέσα από τις ανακοινώσεις και τις δηλώσεις που πραγματοποιούν ο υπουργός, ο υφυπουργός, οι γενικοί γραμματείς, ο αρχηγός του Σώματος και ο εκάστοτε εκπρόσωπος Τύπου.

Συνεπώς, τοποθετήσεις στα μέσα ενημέρωσης, που δεν πραγματοποιούνται από τους ανωτέρω αναφερόμενους, σχετικά με την υπόθεση κακοποίησης ανήλικης, που χειρίζεται το τελευταίο διάστημα η υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς και για όλες τις υποθέσεις που χειρίζεται η Ελληνική Αστυνομία, δεν αντιπροσωπεύουν την επίσημη θέση του Σώματος».