Απίστευτο: Κύκλωμα έβγαζε πλαστά διπλώματα έναν όροφο κάτω από το γραφείο του υπουργού – 2.000 ευρώ η ταρίφα

Η δικογραφία περιλαμβάνει συνολικά 58 άτομα

Έναν όροφο κάτω από το γραφείο του υπουργού Μεταφορών βρισκόταν η «έδρα» της παράνομης δραστηριότητας του κυκλώματος διευκόλυνσης έκδοσης διπλωμάτων οδήγησης.

Οι αλλοδαποί υποψήφιοι οδηγοί έμπαιναν ανενόχλητοι στο εξεταστικό κέντρο του Κεντρικού Τομέα Αθηνών στον Χολαργό, έχοντας κρυμμένα πάνω τους ακουστικά, ψείρα και μικροκάμερα, για να μεταδίδουν εικόνα στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Στην άλλη άκρη του ακουστικού, βρισκόταν ένας διερμηνέας, που τους έδινε τις σωστές απαντήσεις, για να περάσουν τις θεωρητικές εξετάσεις.

Οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών, λάμβαναν μια ημέρα πριν την εξέταση τις φωτογραφίες των «πελατών» του κυκλώματος, τους οποίους άφηναν να εισέλθουν στο χώρο χωρίς έλεγχο.

Με αυτόν τον τρόπο, 340 άτομα, στην πλειονότητα τους αλλοδαποί από χώρες της Ασίας και της Αφρικής, κατάφεραν να πάρουν δίπλωμα οδήγησης.

Ακόμα και μέσα σε μάσκες κοροναϊού έκρυβαν τις μικροσκοπικές κάμερες οι υποψήφιοι οδηγοί που είχαν απευθυνθεί στην εγκληματική οργάνωση, ζητώντας βοήθεια για να περάσουν τις εξετάσεις. Σε άλλες περιπτώσεις, χρησιμοποιούσαν κάμερα από «έξυπνο ρολόι».

Τα μέλη του κυκλώματος προμήθευαν τους «πελάτες» με μπλούζες, που είχαν ενσωματωμένα καλώδια, μικρόφωνα και ακουστικά για να γίνεται η αναμετάδοση της εικόνας.

Το ποσό που έπρεπε να πληρώσουν οι ενδιαφερόμενοι έφτανε τα 2.000 ευρώ. Τα 500 από αυτά κατέληγαν στους εξεταστές που συνεργάζονταν με το κύκλωμα, οι οποίοι έκαναν τα «στραβά μάτια».

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, αξιοποιώντας πληροφορίες, είχαν θέσει σε στενό κλοιό παρακολούθησης τα ύποπτα πρόσωπα και την περασμένη Πέμπτη, προχώρησαν σε 13 συλλήψεις. Ανάμεσα τους, 8 ιδιοκτήτες σχολών οδηγών και 4 υπάλληλοι Περιφερειακής Ενότητας Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Αθήνας.

Η δικογραφία, περιλαμβάνει συνολικά 58 άτομα.

«Μέλη της οργάνωσης δεν δίσταζαν να εφαρμόσουν τακτικές εκφοβισμού, σε βάρος συγκεκριμένων στελεχών της υπηρεσίας που διενεργούσε τις εξετάσεις, όταν εκείνα προέβησαν σε εντατικούς και αιφνιδιαστικούς ελέγχους”» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχος Δημήτριος Δάβαλος, κατά την παρουσίαση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξάρθρωση του κυκλώματος. Από την παράνομη δραστηριότητα, που ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο, η οργάνωση κατάφερε να αποκομίσει οικονομικό όφελος, ύψους 680.000 ευρώ.

Πηγή: thetoc.gr