Αρκουμανέας: Νοσούν πολύ ελαφριά οι εμβολιασμένοι – Έχουμε πανδημία των ανεμβολίαστων

Στα 30 έτη ο μέσος όρος των κρουσμάτων

Τη σημασία του εμβολιασμού στην προσπάθεια αναχαίτισης της εξάπλωσης της μετάλλαξης «Δέλτα», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, προειδοποιώντας ότι όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι κινδυνεύουν σοβαρά.

Όπως είπε, μιλώντας στον «ΣΚΑΪ», η μετάλλαξη «Δέλτα» μεταδίδεται με τρομακτικό τρόπο, κάτι που καθιστά επιβεβλημένο τον εμβολιασμό.

Αυτήν την στιγμή πάντως, όπως είπε, υπάρχει μία μείωση της αύξησης των κρουσμάτων σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. «Έχουμε πλέον μια πανδημία των ανεμβολίαστων. Όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι κινδυνεύουν σοβαρά», προειδοποίησε

«Η μετάλλαξη “Δέλτα” είναι η κυρίαρχη στα καινούρια κρούσματα στη χώρα μας. Είχαμε ανακοινώσει το 60 – 61% των καινούριων στελεχών προ ημερών. Σύμφωνα με τα καινούρια στοιχεία, ανεβαίνει γοργά 10 μονάδες περίπου την εβδομάδα. Θα φτάσει γρήγορα το 70% πλέον το παρατηρούμε και στα νησιά ειδικά στα νησιά που έχουν αύξηση κρουσμάτων», σημείωσε.

Στα 30 έτη ο μέσος όρος των κρουσμάτων

Συνεχίζοντας, ο κ. Αρκουμανέας σημείωσε πως αυτή την στιγμή έχει πέσει πολύ ο ηλικιακός μέσος όρος των κρουσμάτων. Συγκεκριμένα, όπως είπε, αυτή την στιγμή ο μέσος όρος είναι τα 30 έτη, όταν στις αρχές της χρονιάς ήταν η ηλικία των 46.

Σύμφωνα με όσα είπε, τα σημερινά κρούσματα αναμένεται να κινηθούν στα επίπεδα των τελευταίων ημερών και να φτάσουν κοντά στα 3.000. Μεταξύ άλλων ο κ. Αρκουμανέας τόνισε ότι έχει μειωθεί η αυξητική τάση που παρατηρήθηκε στα κρούσματα και έκανε λόγο για «ένα 5% εμβολιασμένων που νοσεί αυτή τη στιγμή».

«Σήμερα θα περάσουμε τα 10 εκατ. εμβολιασμών, που είναι πολύ σημαντικό, συνεχίζουμε με ένα πολύ καλό ρυθμό πάνω από 75.000 εμβολιασμοί την ημέρα είναι λογικό και λόγω καλοκαιριού να υπάρχει μια μείωση υπάρχουν σκέψεις για επιπλέον δράσεις προκειμένου να αυξηθεί το ποσοστό των ανθρώπων που εμβολιάζονται καθημερινά. Πρέπει να πείσουμε για την ασφάλεια των εμβολιασμών το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον μας. Είναι κάτι που πρέπει να γίνει», επεσήμανε.