Αργυρίου: Η υπόθεση της Πάτρας μοιάζει με σίριαλ, που καταναλώνουμε βουλιμικά (Βίντεο)

«Το θέμα είναι ότι χάθηκαν οι ζωές τριών μικρών παιδιών και ότι εμείς ασχολούμαστε με περιττές λεπτομέρειες», τόνισε η ψυχολόγος

«Αυτή η φρικτή υπόθεση έχει εμφανίσει χαρακτηριστικά τηλεοπτικής οικειότητας. Ο κόσμος είναι σα να παρακολουθεί ένα σίριαλ και το παρακολουθούμε βουλιμικά», δήλωσε η ψυχολόγος, Στέλλα Αργυρίου, επισημαίνοντας τον λανθασμένο τρόπο που διαχειρίζεται η κοινή γνώμη το θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα καθώς και την στάση των γονέων.

 

«Το θέμα είναι ότι χάθηκαν οι ζωές τριών μικρών παιδιών και ότι εμείς ασχολούμαστε με περιττές λεπτομέρειες», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με την ειδικό ψυχικής υγείας, το ενδιαφέρον μεγιστοποίησε η στάση των γονέων των τριών κοριτσιών. «Η οικογένεια επέλεξε ένα δρόμο εξωστρέφειας και υπήρχε απουσία συναισθήματος. Βλέπουμε πόσο χρησιμοποιούν τα ΜΜΕ αντί για τους θεσμούς» δήλωσε η κ. Αργυρίου ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει την στάση της κοινωνίας λέγοντας ότι «με αυτόν τον τρόπο ανατροφοδοτούμε μια παθολογία που υπάρχει».

Σήμερα καταθέτει ο αναισθησιολόγος που είχε επαναφέρει στη ζωή την Τζωρτζίνα

Σήμερα αναμένεται να καταθέσει στις ανακριτικές αρχές, ο αναισθησιολόγος που είχε επαναφέρει στη ζωή την 9χρονη Τζωρτζίνα μετά από 55 ολόκληρα λεπτά. Πρόκειται για το επεισόδιο που είχε αφήσει την 9χρονη τετραπληγική. Η κατάθεσή του, θεωρείται πολύ σημαντική, καθώς θα ρίξει φως στα όσα ακούγονται για τη συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου κατά τη διάρκεια του επεισοδίου.

Όπως είχε πει ο ίδιος, γνωρίζοντας το ιστορικό της οικογένειας και ότι είχαν χαθεί άλλα δύο παιδιά, έκλαιγε από συγκίνηση όταν κατάφερε να σώσει την Τζωρτζίνα.

Ο διευθυντής ΜΕΘ Παίδων Πατρών Ανδρέας Ηλιάδης χαρακτηριστικά είχε πει ότι του είχε φανεί να έχει το σύνδρομο Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου και του είχε κάνει τρομερή εντύπωση η ψυχραιμία της μάνας.

Μάλιστα, είχε προτείνει στο ζευγάρι να δει ειδικό, αλλά ήταν του είπαν ότι ήταν δυσαρεστημένοι.

«Τελικά πήγε στο ραντεβού με τον σύζυγό της και την επόμενη μέρα ήρθαν στο γραφείο μου. Οι γονείς αμφισβήτησαν όλη αυτή τη διαδικασία εξαιτίας των ερωτήσεων που έκαναν οι ψυχίατροι στη μητέρα και μου είπαν ότι δεν επιθυμούν να συνεχίσουν τις επισκέψεις. Ο πατέρας μου είπε ‘η γυναίκα μου δεν είναι τρελή’.»

Χθες κατέθεσαν στη 18η Ανακρίτρια οι 5 νοσηλεύτριες και αποχώρησαν χωρίς να κάνουν δηλώσεις στις κάμερες. Ωστόσο, σε ερώτηση αν μίλησαν μόνο για την Τζωρτζίνα ή και για τα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας, μια εκ των 5 απάντησε μόνο για την Τζωρτζίνα.

Σύμφωνα με πηγές του ΣΚΑΪ, αναμένεται να καταθέσουν και οι γονείς του Μάνου Δασκαλάκη, οι οποίοι μέχρι στιγμής δεν έχουν δηλώσει απολύτως τίποτα. Επίσης, θα καταθέσει στις αρχές και η οικογένεια της Ρούλας Πισπιρίγκου.