Από σήμερα η επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου – Πώς θα εκτελούνται τα δρομολόγια – Έφυγε το πρώτο τρένο για Χαλκίδα

«Σήμερα ξεκινάνε μόνο τα δρομολόγια για αεροδρόμιο και τα δρομολόγια για Χαλκίδα, δηλαδή 18 για αεροδρόμιο και 12 για Χαλκίδα»

Ξεκίνησαν από σήμερα ξανά τα δρομολόγια για τα τρένα και τον προαστιακό σιδηρόδρομο, μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία της 28ης Φεβρουαρίου στα Τέμπη, που άφησε πίσω της 57 νεκρούς.

 

Όπως έχει γίνει γνωστό από την πλευρά των αρμόδιων αρχών, μέχρι να ολοκληρωθεί το σύστημα της τηλεδιοίκησης, θα εκτελούνται μειωμένα δρομολόγια, ενώ σε κάθε σήραγγα θα κινείται μια αμαξοστοιχία τη φορά.

Στο άμεσο μέλλον θα τεθεί σε λειτουργία ένα σύστημα διαρκούς επιτήρησης με ηλεκτρονικές κάμερες.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train, από σήμερα θα πραγματοποιούνται δρομολόγια τρένων στις παρακάτω γραμμές:

-Πειραιάς – Αθήνα- Αεροδρόμιο
-Αεροδρόμιο- Αθήνα- Πειραιάς
-‘Ανω Λιόσια- Αεροδρόμιο
-Αεροδρόμιο- ‘Ανω Λιόσια
-‘Ανω Λιόσια- Κάντζα
-Κάντζα- ‘Ανω Λιόσια
-Αθήνα- Χαλκίδα- Αθήνα
-Προαστιακός Πάτρας
-Ολυμπία- Πύργος- Κατάκολο
-Διακοφτό- Καλάβρυτα

 

«Σήμερα ξεκινάνε μόνο τα δρομολόγια για αεροδρόμιο και τα δρομολόγια για Χαλκίδα, δηλαδή 18 για αεροδρόμιο και 12 για Χαλκίδα. Οι βάρδιες θα είναι διαφορετικές από σήμερα με δυο σταθμάρχες και δυο μηχανοδηγούς», δήλωσε ο σταθμάρχης στον σταθμό Λαρίσης.

«Μέτα από το τραγικό γεγονός, καλούμαστε να περάσουμε στην επόμενη ημέρα. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό να κερδίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη του επιβατικού κοινού», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Τερεζάκης.

 

Ξεκίνησαν τα δρομολόγια του ΟΣΕ 2

Ήδη πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των λεωφορείων, τα οποία έχει ναυλώσει η Hellenic Train προς εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

 

Συγκεκριμένα, από τον σταθμό Λαρίσης αναχωρούν 3 δρομολόγια λεωφορείων την ώρα.