Απεργία την Πέμπτη: Κινητοποιήσεις και στα ΜΜΜ – Πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία

Υπενθυμίζεται ότι χωρίς λεωφορεία θα μείνει την Πέμπτη η Θεσσαλονίκη, με τα σωματεία του ΟΑΣΘ να συμμετέχουν στην απεργία με 24ωρη κινητοποίηση

Σε απεργιακό κλοιό αναμένεται να βρεθεί η χώρα την Πέμπτη, 16 Μαρτίου.

Ειδικότερα, συμμετοχή στη γενική απεργία της προσεχούς Πέμπτης για την τραγωδία στα Τέμπη, αναμένεται να δηλώσουν και τα σωματεία εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ (λεωφορεία) αποφάσισε να συμμετέχει στην απεργία της Πέμπτης με στάσεις εργασίας. Η στάση θα είναι από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας –δηλαδή τα λεωφορεία θα κινούνται κανονικά από τις 9:00 έως τις 21:00. Με τον τρόπο αυτό θα εξυπηρετηθούν και οι πολίτες που επιθυμούν να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια.

Υπενθυμίζεται ότι χωρίς λεωφορεία θα μείνει την Πέμπτη η Θεσσαλονίκη, με τα σωματεία του ΟΑΣΘ να συμμετέχουν στην απεργία με 24ωρη κινητοποίηση. Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, όπως αναφέρουν, διεκδικούν μια ασφαλή δημόσια συγκοινωνία τόσο για τους πολίτες όσο και για τους εργαζόμενους. Να τονιστεί πως κανονικά θα εκτελούνται τα δρομολόγια των ειδικά διασκευασμένων οχημάτων εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρίες.

Παράλληλα, τις επόμενες ώρες, και το αργότερο μέχρι αύριο, αναμένονται ανακοινώσεις από τα σωματεία εργαζομένων στο μετρό, το τραμ και τα τρόλεϊ. Βέβαιη μπορεί να θεωρείται η απεργία στον προαστιακό σιδηρόδρομο.

Σημειώνεται ότι τα ΔΣ των σωματείων εργαζομένων στο μετρό θα πραγματοποιηθούν αύριο -επομένως αύριο αναμένονται και οι σχετικές αποφάσεις.

 

24ωρη απεργία στα πλοία

Στο μεταξύ χθες, Δευτέρα τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της 16ης Μαρτίου ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, με συνέπεια τα πλοία να παραμένουν «δεμένα» στα λιμάνια.

Η απεργία αρχίζει στις 00.01 της 16ης Μαρτίου και θα λήξει στις 24.00, όπως αναφέρει στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΠΝΟ.

 

Απεργούν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

Στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ την Πέμπτη 16 Μαρτίου, θα συμμετάσχει και η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος.

«Η ΕΕΕΚΕ αποφάσισε να καλέσει τα μέλη της να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. την Πέμπτη 16 Μαρτίου από 00.01 ως 24.00», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Μεταξύ άλλων, ανακοινώσεις για συμμετοχή στην απεργία για τα Τέμπη έχουν εκδώσει η ΟΛΜΕ και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας.