Απεργία: Χειρόφρενο τραβούν τα λεωφορεία – Πώς θα κινηθούν τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς την Πέμπτη

Κανένα δρομολόγιο της Hellenic Train, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού της Αθήνας

Αποφάσεις για συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 16 Μαρτίου λαμβάνουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς της Αθήνας.

 

Στα λεωφορεία θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας από την έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 ως τη λήξη της κυκλοφορίας.

Να σημειωθεί ότι η έξοδος των οχημάτων από τα αμαξοστάσια θα γίνει στις 8:30 π.μ., ενώ για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας θα απαιτηθεί πάνω από μία ώρα. Οι τελευταίες αναχωρήσεις από τις αφετηρίες αναμένονται από τις 20:00.

Κανονικά αναμένεται να πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια στις γραμμές, οι οποίες έχουν ανατεθεί στα ΚΤΕΛ.

Κανένα δρομολόγιο της Hellenic Train, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού της Αθήνας – και κατά πάσα πιθανότητα και των λεωφορείων της εταιρείας – δεν θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Μαρτίου, λόγω 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.

Σημειώνεται ότι τα δρομολόγια της Hellenic Train δεν πραγματοποιούνται από την 1η Μαρτίου, ενώ από τις 15 Μαρτίου αναμένεται η δρομολόγηση λεωφορείων σε συγκεκριμένες γραμμές.

 

Με κοινή ανακοίνωση, τα σωματεία στα μέσα σταθερής τροχιάς έκαναν γνωστό πως συμμετέχουν στην απεργία, ωστόσο, για τη διευκόλυνση της συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση οι συρμοί στις Γραμμές 1, 2, 3 και του Τραμ θα κινηθούν από τις 10:00 έως τις 15:00.

 

Σημειώνεται ότι η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας ανακοίνωσε πως θα συμμετάσχει σε 24ωρη απεργία την ίδια μέρα, από τις 00:01 ως τις 24:00.

Η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), στη συνεδρίασή της, αποφάσισε ομόφωνα την συμμετοχή της Ομοσπονδίας στην 24ωρη πανεργατική απεργία για την τραγωδία στα Τέμπη, «που αποφασίστηκε ομόφωνα στις 12-03-2023 από τους αντιπροσώπους του 38ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ».

 

Η απεργία της ΠΝΟ αρχίζει την 00.01 ώρα της 16-03-2023, ημέρα Πέμπτη, και λήγει στις 24.00 της ίδιας ημέρας.