Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πιο αυστηρά μέτρα από αύριο ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς

ΝΕΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ

Νέες διευκρινίσεις για την απαγόρευση κυκλοφορίας έδωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των κυβερνητικών στελεχών για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα, ο κ. Χαρδαλιάς έδωσε δύο ακόμη διευκρινήσεις για τον τρόπο έκδοσης των βεβαιώσεων κατ’ εξαίρεση μετακίνσησης. Όπως είπε, η φόρμα Α, που αφορά στη μετακίνηση από και προς την εργασία, θα πρέπει υποχρεωτικά να φέρει σφραγίδα του εργοδότη. Η μη ύπαρξη καθιστά την βεβαίωση άκυρη.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη έδωσε οδηγίες και για εταιρείες έκδοσης κοινοχρήστων. Όπως είπε, αυτές πρέπει να χορηγούν στους εργαζόμενους βεβαίωση εργοδότη με το ακριβές ωράριο και αναλυτικά τις διευθύνσεις των πολυκατοικιών, που θα επισκεφτούν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, χθες εστάλησαν στον πενταψήφιο αριθμό περισσότερα από 1 εκατομμύριο μηνύματα, με τα 650.000 από αυτά να είναι σωστά και να εξυπηρετούν τους πολίτες στις μετακινήσεις τους, με βάση τα όσα προβλέπει η απόφαση της κυβέρνησης για περιορισμό των μετακινήσεων.

Στη συνέχεια, ο κ. Χαρδαλιάς διευκρίνισε πως αλλάζει το ωράριο των σούπερ μάρκετ από την Πέμπτη, καθώς έχει πλέον μειωθεί η κίνηση των πολιτών σε αυτά. Όπως είπε από την Πέμπτη 26-3 ως και Σάββατο 25/4 τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργούν 7.00π.μ. με 09.00μμ τις καθημερινές και 7.00π.μ. με 08.00μμ το Σάββατο. Τα σούπερ μάρκετ την Κυριακή θα είναι κλειστά.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ευχαρίστησε την πλειοψηφία των πολιτών που σέβονται τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας, καθώς και τους αστυνομικούς που αντιμετωπίζουν τον κόσμο με ευγένεια, όπως είπε.

Ωστόσο, ο υφυπουργός τόνισε πως υπάρχουν πολλοί που προσπαθούν να «ξεγελάσουν» τις Αρχές, προκειμένου να κυκλοφορούν. Χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, ο κ. Χαρδαλιάς προανήγγειλε αυστηρότερα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας από αύριο.