Αντιδράσεις προκαλεί ο χαρακτηρισμός της Τουρκίας σαν «μητέρας πατρίδας» από τον δήμαρχο Ιάσμου Ροδόπης

«ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΟΥ ΠΑΡΑΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ» ΔΗΛΩΣΕ

Σάλο προκαλεί ο χαρακτηρισμός της Τουρκίας σαν «μητέρας πατρίδας» από τον δήμαρχο Ιάσμου Ροδόπης, Οντέρ Μoυμίν, σε ανθελληνική εκδήλωση στην Προύσα.   

Ο δήμαρχος Ιάσμου προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. «Παραποιήθηκαν οι δηλώσεις μου», δηλώνει στο Star για το πρωτοφανές ντελίριο στο οποίο επιδόθηκε υπέρ της Τουρκίας.  

«Εγώ πρώτα από όλα θέλω να χαιρετίσω τους αγαπητούς που είναι πάνω από τους επισήμους και έχουν γεμίσει την αίθουσα αυτή, τα μέλη της μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης» ανέφερε ο  δήμαρχος στην εκδήλωση,  με φόντο την αλυτρωτική πράσινη σημαία της «Δυτικής Θράκης»>. Δεν είναι όμως ακροδεξιός «γκρίζος λύκος» αλλά δήμαρχος του Ιάσμου Ροδόπης. 

«Οι δηλώσεις μου παραποιήθηκαν από ορισμένους και συγκεκριμένους κύκλους» δηλώνει στο Star o ίδιος μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε και τις επικριτικές δηλώσεις εναντίον του, όπως από τον βουλευτή της ΝΔ στον νομό Ροδόπης και πρόεδρο της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος, Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος δήλωσε: «Ξέρετε και στην ανοησία πρέπει να υπάρχει όριο σε αυτό τον τόπο».  

Σύμφωνα με την μετάφραση της ανταποκρίτριάς μας στην Τουρκία, Άννας Ανδρέου, ο θαυμαστής του Ερντογάν και νοσταλγός του Αμχέτ Σαδίκ θεωρεί ότι η Δυτική Θράκη έχει «Τούρκους»  και όχι μουσουλμάνους πολίτες. Μιλώντας όμως στο Star o  δήμαρχος έδειξε «χαμένος στην μετάφραση»:  «Το καινούριο όραμα του Δήμου Ιάσμου, θα είναι να αγκαλιάσει τη μητέρα πατρίδα από εδώ και πέρα. Εγώ τον Ίασμο τον βλέπω ως εξής, είναι ένας Δήμος που συμβιώνουν χριστιανοί και μουσουλμάνοι, Τούρκοι και Ρωμιοί»!  

Αντιδράσεις και για τις δηλώσεις Κουρουμπλή

Την ίδια ώρα χιλιάδες Έλληνες μικρασιατικής καταγωγής άκουσαν με το στόμα ανοιχτό .. τον Παναγιώτη Κουρουμπλή να λέει ότι «και τότε οι Έλληνες στην Ελλάδα κυρία μου και είστε γυναίκα στρατιωτικού και πρέπει να ξέρετε ιστορία, μπήκαν ως λαθραίοι»!