Άνοιξαν από σήμερα οι πύλες του Πολυτεχνείου για τον εορτασμό της 49ης επετείου – Σε επιφυλακή η Αστυνομία (ΦΩΤΟ TL)

Η Σύγκλητος του ΕΜΠ καλεί την πανεπιστημιακή κοινότητα, τη νεολαία και όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις

Ρεπορτάζ/Φωτογραφίες: Δημήτρης Γιαννακόπουλος 

Άνοιξε τις πύλες του το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο προκειμένου να ξεκινήσουν οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 49ης επετείου από την εξέγερση. «Τον Νοέμβριο του 1973, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο αποτέλεσε το επίκεντρο έκφρασης της αγωνίας και του αγώνα των νέων για παιδεία, δημοκρατία και ελευθερία. Σήμερα οφείλει να παραμείνει χώρος ελεύθερης διακίνησης των ιδεών, σεβασμού της διαφορετικής άποψης, αντίστασης σε κάθε έλλειψη δημοκρατίας και επιβολή απόψεων και συμπεριφορών. Αυτό προτάσσει το διαχρονικό μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αυτό πρέπει να αναδεικνύει ο τρόπος εορτασμού της, και αυτή είναι σήμερα η συλλογική και ατομική ευθύνη των μελών της Πολυτεχνειακής κοινότητας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Συγκλήτου.

Την ίδια στιγμή σε επιφυλακή βρίσκεται η ΕΛΑΣ καθώς πάνω από 5.500 αστυνομικούς περιλαμβάνουν τα δρακόντεια μέτρα για την επέτειο. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικές δυνάμεις θα ενισχυθούν και με διμοιρίες από την περιφέρεια και οι αστυνομικοί θα βρίσκονται παντού από τις 16 Νοεμβρίου προκειμένου να διαφυλάξουν την ομαλότητα των εορταστικών εκδηλώσεων.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αστυνομία θα δώσει ιδιαίτερη προσοχή στη φύλαξη πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, πρεσβειών και κυβερνητικών κτηρίων. Παράλληλα, αστυνομικοί με πολιτικά θα βρίσκονται σε καίρια σημεία της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Αθήνας, ενώ θα πραγματοποιούνται και προληπτικοί έλεγχοι σε υπόπτους.

Δείτε φωτογραφίες: