Άνοιγμα σχολείων: Οδηγίες ΕΟΔΥ για διαλείμματα, γυμναστική, πίνακα, στυλό, παρέες

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Εναν πλήρη οδηγό για τα σχολεία, που απευθύνεται σε γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς και διευθυντές των σχολικών μονάδων δημοσιοποίησε το υπουργείο Παιδείας.

Η διοίκηση του υπουργείου Παιδείας είχε χθες δώσει στη δημοσιότητα μια λίστα με τα 35 πιο σημαντικά ερωτήματα -και τις απαντήσεις τους- για το άνοιγμα των σχολείων, εξηγώντας, μεταξύ άλλων, γιατί ανοίγουν, αν αξίζει το ρίσκο, το τί θα ισχύσει με τις απουσίες, τις μάσκες και με τον αριθμό μαθητών ανά σχολική αίθουσα.

Σήμερα, ενόψει της έκδοσης των ΚΥΑ για την επαναλειτουργία των σχολείων, το υπ. Παιδείας ανακοίνωσε το περιεχόμενο των ενημερωτικών σημειωμάτων προς:
α) Διευθυντές σχολείων,
β) Εκπαιδευτικούς,
γ) Γονείς/κηδεμόνες,
δ) Μαθητές

Σχολεία: Τι περιλαμβάνει το ενημερωτικό υλικό
Το ενημερωτικό υλικό για τα σχολεία περιέχει βασικές πληροφορίες σχετικά με α) το Covid-19 και τα συμπτώματα της νόσου, β) τους τρόπους μετάδοσης, γ) τα μέτρα αυτοπροστασίας και προστασίας τρίτων και δ) τα μέτρα τα οποία είναι απαραίτητο να ληφθούν σε περίπτωση που εμφανιστούν κρούσματα της νόσου στο σχολείο.

Περαιτέρω, στο υλικό της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι Covid-19 και όσον αφορά στην επανέναρξη λειτουργίας σχολικών μονάδων, υπάρχουν συνοπτικές οδηγίες σε μορφή Check list για τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και συμπεριφοράς εντός του σχολείου που αφορούν μαθητές και εκπαιδευτικούς, αλλά και για τα μέτρα τα οποία πρέπει να λαμβάνουν οι γονείς σε καθημερινή βάση. Ειδικά για τους Διευθυντές των σχολείων έχουν συνταχθεί οδηγίες τόσο για την προετοιμασία του σχολείου πριν την επανέναρξη των μαθημάτων (διαδικασίες και πόροι), όσο και για την λειτουργία του σχολείου με ασφάλεια έως και την λήξη των μαθημάτων.