Ανατροπή βυτιοφόρου: Κλειστή μέχρι αύριο η λεωφόρος Δραπετσώνας

Σήμερα στις 5:50 τα ξημερώματα βυτιοφόρο όχημα μεταφοράς 25 τόνων ασφαλτικού υλικού κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, έχασε τον έλεγχο της πορείας του με αποτέλεσμα να ανατραπεί, στην περιφερειακή της Δραπετσώνας

Σήμερα στις 5:50 τα ξημερώματα βυτιοφόρο όχημα μεταφοράς 25 τόνων ασφαλτικού υλικού κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, έχασε τον έλεγχο της πορείας του με αποτέλεσμα να ανατραπεί, στην περιφερειακή της Δραπετσώνας.

 

 

Ο οδηγός του οχήματος τραυματίστηκε ελαφριά, ενώ υπήρξαν σημαντικές υλικές ζημιές στο οδικό δίκτυο. «Το παχύρευστο και επικίνδυνο υλικό διέρρευσε στο οδόστρωμα και στα φρεάτια απορροής ομβρίων υδάτων, γεγονός που ενέχει περιβαλλοντικούς κινδύνους» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής και επισημαίνει ότι η λεωφόρος Δραπετσώνας από το ύψος της Ιχθυόσκαλας προς Πειραιά και από την πύλη Ε-1 προς Πέραμα θα παραμέινει προσωρινά κλειστή.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της Περιφέρειας επισημαίνεται πως «με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Αττικής σε απόλυτο συντονισμό με το κέντρο διαχείρισης κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής και με τις τεχνικές υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας Πειραιώς και Νήσων καθώς και με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, έσπευσαν στο σημείο του ατυχήματος προκειμένου να διαχειριστούν το συμβάν.

Έπειτα από το συμβάν διακόπηκε η κυκλοφορία στην λεωφόρο Δραπετσώνας όπου επιχειρούν τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής, σε συνεργασία με τους αναδόχους συντήρησης του οδικού δικτύου και την αρμόδια εταιρεία διαχείρισης προκυπτόντων αποβλήτων “Polyeco ΑΕ“, προκειμένου τα απόβλητα να μεταφερθούν με ασφάλεια και να επεξεργαστούν με σύννομο και περιβαλλοντικά ορθό τρόπο.

Θα απομακρυνθεί το επικίνδυνο υλικό

Ταυτόχρονα το επικίνδυνο υλικό θα απομακρυνθεί και από τα φρεάτια ομβρίων υδάτων για να αποκατασταθεί το σύστημα αντιπλημμυρικής προστασίας του οδικού δικτύου, ενώ θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε το υλικό να μην επεκταθεί περαιτέρω.

Παράλληλα με γνώμονα την προάσπιση της οδικής ασφάλειας, θα γίνει αποξήλωση του ασφαλτοτάπητα και τοποθέτηση νέου αντιολισθηρού οδοστρώματος.

Επισημαίνεται πως τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου η Λεωφόρος Δραπετσώνας να δοθεί ξανά στην κυκλοφορία αύριο Τρίτη 31 Αυγούστου».