Κρίσεις υπό τη σκιά της… «Ελπίδας»- Συνεδριάζει την Πέμπτη το ΚΥΣΕΑ

Αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων

Την Πέμπτη, συμφώνως με τον ως τώρα προγραμματισμό και αν δεν προκύψει κάτι άλλο έκτακτο, πρόκειται να συνεδριάσει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου να αποφασίσει για την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Κρίσεις που πρόκειται να γίνουν στη «σκιά» που αφήνει πίσω της η «Ελπίδα» και οι καταστροφές και η αναστάτωση που προκλήθηκαν εξαιτίας της, ιδίως στην Αττική, όπου οι Ένοπλες Δυνάμεις και η παρέμβασή τους, όταν τους ζητήθηκε, ήταν καθοριστικής σημασίας.

Το ΚΥΣΕΑ πρόκειται να αποφασίσει, μετά από σχετική εισήγηση του καθ’ ύλην αρμοδίου Υπουργού Εθνικής Αμύνης Νίκου Παναγιωτόπουλου για τα εξής θέματα:

1)Την αποστρατεία του νυν Αρχηγού ΓΕΑ Αντιπτεράρχου (Ι) Γεωργίου Μπλιούμη του οποίου η διετής θητεία είχε παραταθεί πέρσι κατά ένα έτος και φέτος εξαντλήθηκε και δεν παρατείνεται άλλο.

2)Την επιλογή του αντικαταστάτη του νέου Αρχηγού ΓΕΑ, θέση που θεωρείται ότι θα αναλάβει ο Νο.2 στην ιεραρχία της Πολεμικής Αεροπορίας, νυν Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς.

3)Την παράταση, όπως εκτιμάται, κατά έναν (τρίτο και τελευταίο) χρόνο της θητείας των Αρχηγών ΓΕΣ Αντιστρατήγου Χαράλαμπου Λαλούση και Αντιναυάρχου Στυλιανού Πετράκη ΠΝ.

Αξίζει να επισημανθεί γιατί πολλοί είτε το μπερδεύουν, είτε το αγνοούν, ότι η θητεία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου είναι «κλειστή» τριετούς διάρκειας και δεν κρίνεται φέτος.

Πηγη: parapolitika.gr