Ανδραβίδα: Η μοιραία στροφή του Φάντομ – Ειδικό ρομπότ στις έρευνες

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη του F-4 Φάντομ, συνεχίζονται σε νερό και αέρα

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη του F-4 Φάντομ, Ευστάθιου Τσιτλακίδη στα νερά του Κυπαρισσιακού Κόλπου, όπου έπεσε το μοιραίο αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας. Οι έρευνες μάλιστα, θα ενισχυθούν με την συμμετοχή ενός Sikorsky S-70, ενός super puma, αλλά και ενός ειδικού ρομπότ.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη του F-4 Φάντομ, συνεχίζονται σε νερό και αέρα, ωστόσο στην περιοχή βρέχει από το πρωί, δυσχεραίνοντας την κατάσταση.

Η αιτία της πτώσης του F-4 ακόμα παραμένει ανοιχτή, με τον πιλότο του δεύτερου Phantom που πετούσε μαζί με το μοιραίο μαχητικό κατά τη διάρκεια της άσκησης, να αποκαλύπτει στο Star, τις συνθήκες της πτώσης του F-4.

Όπως δήλωσε, το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια μίας παρατεταμένης στροφής κι ενώ πετούσαν σε ύψος 300 ποδών. «Γύρισα το κεφάλι μου να δω τον No2, αλλά δεν τον είδα. Ξανακοίταξα προς τα κάτω και είδα μια έκρηξη, μια φωτιά στη θάλασσα», δήλωσε ο πιλότος.

1.000 μέτρα το βάθος στο σημείο των ερευνών

Όλη την νύχτα έψαχναν οι αρχές τον Σμηναγό κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά οι έρευνες αποδείχτηκαν άκαρπες.

Στις έρευνες πλέον συμμετέχουν ένα Sikorsky S-70, ένα super puma, αλλά και ένα ειδικό ρομπότ που πηγαίνει μέχρι τα 100 μέτρα, ωστόσο όπως λένε οι ντόπιοι, το σημείο στο οποίο γίνονται οι έρευνες έχει τεράστιο βάθος που φτάνει στα 1.000 μέτρα. Γεγονός που δυσχεραίνει την εξέλιξη των ερευνών.