Αμβρόσιος: Το μόνο φάρμακο που έπινα ήταν ο αγιασμός

"Με την μεσιτεία της Υπεραγίας Θεοτόκου και του Αγίου Νεκταρίου, του Οποίου το Παρεκκλήσιον είναι ακριβώς δίπλα μας, έλαβε τέλος η μικρή περιπέτεια της υγείας μου"

Αναρτώντας στο προσωπικό του ιστολόγιο τις εξετάσεις του και υποστηρίζοντας ότι το μόνο φάρμακο που έπαιρνε ήταν ο αγιασμός, ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος ανακοίνωσε ότι έγινε καλά από τον κορωνοϊό. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων είναι αρνητικά.

 

Η μεσιτεία της Παναγίας και το φάρμακο του αγιασμού

 

Ο ιεράρχης γράφει στο ιστολόγιό του: “Με την μεσιτεία της Υπεραγίας Θεοτόκου και του Αγίου Νεκταρίου, του Οποίου το Παρεκκλήσιον είναι ακριβώς δίπλα μας, έλαβε τέλος η μικρή περιπέτεια της υγείας μου. Είχα προσβληθή από τον Κορωνοϊό! Ο Κύριος με ελέησε! Με εθεράπευσε χωρίς την περιπέτεια της εισαγωγής μου στο Νοσοκομείο”.

Και συνεχίζει: “καθημερινώς το μόνιμον φάρμακον, που έπινα και συνεχίζω να πίνω με πολλήν ευλάβειαν, ήταν και είναι ο Μεγάλος Αγιασμός”.

Για του λόγου το αληθές, ο κ. Αμβρόσιος αναρτά και τις εξετάσεις σημειώνοντας: “εν κατακλείδι, επειδή ο φόβος μεταδόσεως του Κορωνοϊού κυριαρχεί παντού και βασανίζει τις ψυχές μας, στη συνέχεια σας παραθέτω το αποτέλεσμα της εξετάσεως με ημερομηνίαν 24.11.2020, όπου το αποτέλεσμα είναι ΑΡΝΗΤΙΚΟ!”.

 

Νέο "χτύπημα" Αμβρόσιου: Έγινα καλά από τον κορονοϊό, το μόνο φάρμακο που έπινα ήταν ο αγιασμός

 

Σημειώνεται ότι ο ιεράρχης, όταν διαπιστώθηκε ότι είναι θετικός στον κορονοϊό, έκανε επανάσταση κατά των ιατρικών πρωτοκόλλων. Ενώ πήγε στο νοσοκομείο Ρίου και, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι γιατροί τον κάλεσαν να παραμείνει για νοσηλεία, καθώς έχει προβλήματα με την υγεία του, εκείνος αρνήθηκε. Μάλιστα, υπέγραψε και χαρτί οικειοθελούς αποχώρησης για να φύγει από το νοσοκομείο. Για το θέμα είχε ενημερωθεί και ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας αλλά και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

 

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγο καιρό, εξαπέλυσε επίθεση κατά του καθηγητή Μανώλη Δερμιτζάκη, με αφορμή τα μέτρα προστασίας από την πανδημία ενώ απειλούσε με αφορισμό πέραν της υπουργού Νίκης Κεραμέως, τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τον Νίκο Χαρδαλιά.

 

Τα είχε βάλει και με… τη μάσκα

 

Εκτός από τον πρωθυπουργό, τους υπουργούς και τους επιστήμονες, ο κ. Αμβρόσιος τα είχε βάλει και με τη μάσκα. Σε ένα ακόμη παραλήρημα του, την είχε χαρακτηρίσει “εργαλείο του διαβόλου”. Είχε προτρέψει τους πιστούς να εισέρχονται στους ναούς χωρίς να φορούν μάσκα, παρά τις συστάσεις των ειδικών και την απόφαση για υποχρεωτική χρήση στους κλειστούς χώρους.

“Η εποχή του Αντιχρίστου πλησιάζει και εμείς την προγευόμεθα” επεσήμανε, προσθέτοντας απευθυνόμενους στους πιστούς πως “κάθε απόγευμα να πηγαίνουμε στο Ναό ΧΩΡΙΣ ΜΑΣΚΕΣ και να ψάλλουμε την Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο!”.

 

“Η μάσκα δηλαδή το εργαλείο του Διαβόλου, κυριαρχεί τώρα πλέον παντού! ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑ! Στην παραπάνω φωτογραφία βλέπετε και τον Δεσπότη και τους Διακόνους και τον χειροτονούμενο νέο κληρικό και το εκκλησίασμα, ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ, ΝΑ ΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΣΚΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΑΙΜΟΝΙΚΗ ΕΦΕΥΡΕΣΗ! Επομένως ο Διάβολος, στη συγκεκριμένη περίπτωση, εισήλθε στο ΜΥΑΛΟ κάποιων Αρχιερέων και κάποιων άλλων Κληρικών και ΤΟ ΕΘΟΛΩΣΕ! Τι κρίμα!” είχε γράψει στην προσωπική του ιστοσελίδα.