Αμπελόκηποι: Λαοθάλασσα ανήμερα του Αγίου Δημητρίου έξω από τον Ιερό Ναό – Τα 200 μέτρα ξεπερνούν οι ουρές (Εικόνες – Βίντεο)

Το απόγευμα στις 6 μετά τον μεθεόρτιο Εσπερινό θα πραγματοποιηθεί περιφορά των ιερών εικόνων

Δημήτρης Γιανακόπουλος 

Κάθε προηγούμενο έχει καταρρίψει η φετινή προσέλευση πιστών στον Ι.Ν. του Αγίου Δημητρίου στους Αμπελόκηπους όπου εξακολουθεί να εκτίθεται – από τις 16 Οκτωβρίου – για προσκύνηση, η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Σουμελά. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν προσέλθει αυτές τις μέρες στην εκκλησία, ενώ από το πρωί, ένεκα και της εορτής του Αγίου Δημητρίου, οι ουρές των αναμενόντων υπερβαίνουν τα 200 μέτρα.

 

3

Επίσης, για πρώτη φορά η εμποροπανήγυρης εκτείνεται σε όλο το μήκος του ανοδικού ρεύματος της Πανόρμου από την Λ. Αλεξάνδρας έως τη Λ. Κηφισίας, ενώ λόγω του συνωστισμού εμφανίζει μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα και το καθοδικό ρεύμα της Πανόρμου.

1

Το απόγευμα στις 6 μετά τον μεθεόρτιο Εσπερινό θα πραγματοποιηθεί περιφορά των ιερών εικόνων. Στη νεότερη ιστορία της Αθήνας, η συνοικία των Αμπελοκήπων αποτελεί ανέκαθεν πόλο έλξης για δεκάδες χιλιάδες πολίτες το διήμερο 25-27 Οκτωβρίου και λόγω της ποικιλίας των ειδών που διατίθενται από τους επαγγελματίες του υπαίθριου εμπορίου.

2

Μάλιστα το συγκεκριμένο παζάρι και το αντίστοιχο της Αγ. Γλυκερίας στην Άνω Κυψέλη προς Γαλάτσι είναι τα μεγαλύτερα στο Λεκανοπέδιο και από τα μεγαλύτερα πανελλαδικώς.