Αμερικανική πρεσβεία Αθήνας: Προειδοποιεί για τρομοκρατική επίθεση μέσα στις γιορτές

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Φόβους για τρομοκρατική επίθεση στην Ελλάδα κατά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς εκφράζει η Αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα.

Πιθανή θεωρεί μια τρομοκρατική επίθεση στην Ελλάδα κατά την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, η Αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα.

Σε ανακοίνωσή της, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για ολόκληρη τη χώρα και όχι μόνο για την πρωτεύουσα κι εφιστά την προσοχή σε όσους κυκλoφορήσουν την εορταστική περίοδο σε αεροδρόμια, εμπορικά κέντρα και μέσα μεταφοράς. 

Μάλιστα, παρέχει και οδηγίες προφύλαξης.

Η ανακοίνωση:

Συμβάν: Κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, τα μέτρα ασφαλείας στην Ελλάδα, παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, εξαιτίας των συνεχιζόμενων απειλών που παρουσιάζουν διεθνικές τρομοκρατικές οργανώσεις και μεμονωμένα άτομα τα οποία εμπνέονται από βίαιη εξτρεμιστική ιδεολογία, σε όλη την Ευρώπη.

Οι βίαιοι εξτρεμιστές, συνεχίζουν να εστιάζουν σε τοποθεσίες όπως χριστουγεννιάτικες αγορές, εμπορικά κέντρα, αεροδρόμια, νυκτερινά καταστήματα διασκέδασης, τοποθεσίες (θρησκευτικής) λατρείας, κόμβους μεταφορών και άλλους μαλακούς στόχους στους οποίους συχνάζουν τουρίστες.

  • Να είστε σε συνεχή επαγρύπνηση σε εορταστικά δρώμενα και φεστιβάλ, σε χώρους θρησκευτικής λατρείας και σε πολυσύχναστα μέρη.
  • Αναθεωρήστε τα δικά σας προσωπικά μέτρα ασφάλειας.
  • Να επιθεωρείτε συχνά τον περιβάλλοντα χώρο στον οποίο κινείστε.
  • Να ενημερώνεστε από τα τοπικά ΜΜΕ για τυχόν εξελίξεις.